U trendu

Šarapova: Vaša podrška mi je vratila osmeh na lice

Ruska teniserka Marija Šarapova trenutno prolazi kroz najteži period u životu a sinoć se prvi put se oglasila nakon priznanja da je pala na doping kontroli.

Šarapova je pala na testu tokom Australijan opena i od 12. marta joj zvanično suspenzija stupa na snagu do okončanja slučaja. Sponzori su redom prekinuli saradnju (Nike, Porše) , a Marija je odlučna u nameri da se vrati na teren i ponovo zaigra tenis. Ona se prvi put oglasila putem zvaničnog Fejsbuk naloga.

„Probudila sam se jutros sa mnogo dobijenih poruka, punih ljubavi i saosećanja.

Prva poruka koju sam pročitala bila je od najboljeg prijatelja. To je tip osobe koja može da te nasmeje i rasplače samo jednom rečju, i sa kim sam provela noć razgovarajući telefonom da bi proveravao kako sam.

U suštini volim jutra. Novi dan, novi početak. Ovo nije prosečan dan. Ništa mi nije palo na pamet u šest sati ujutru, osim da sam odlučna u tome da ću opet igrati tenis. I nadam se da ću imati tu šansu. Volela bih da ne moram da prolazim kroz ovo, ali moram i hoću.

Morala sam da se preznojim, da krenem dalje i meljem kao što sam radila najveći deo života, pa sam otišla u teretanu. Onda sam primetila brojna kola sa zatamljenim staklima. Dobri stari paparaci bili su na tragu.

Nisam mnogo na internetu, tražila sam stari stočić za kafu (slučajno, znam), a moji prijatelji su napravili kolaže za mene sa prelepim porukama i heštegovima #‎IStandWithMaria‬ and ‪#‎LetMariaPlay (Uz Mariju i Pustite Mariju da igra). Provela sam popodne čitajući ih uz mog psa koji nije mogao da razume zašto je to mnogo važnije od očekivane šetnje.

U tom trenutiku, bila sam jako ponosna što imam takve fanove. Samo nekoliko sati posle mog oglašavanja pružili ste mi podršku i pokazali lojalnost, što sam mogla da očekujem samo kada je neko na vrhu.

Hoću da znate da su mi vaše divne reči vratile osmeh na lice. Želim ponovo da igram tenis i nadam se da ću imati šansu. Vaše poruke su mi veliko ohrabrenje. Ova poruka je samo da vam se zahvalim, ništa drugo. Mnogo vam hvala“, napisala je Šarapova na Fejsbuku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.