U trendu

Savić: Da klub vratimo na stare staze, trener najbitniji

BEOGRAD – Cilj je da se klub vrati na stare staze i da iskoristi brend koji ima, rekao je danas novi sportski direktor KK Partizan Zoran Savić.

Savić je danas zvanično preuzeo funkciju sportskog direkora, a predsednik Ostoja Mijailović istakao je da danas počinje nova etapa u klubu.

„“Zorana Savića ne treba posebno predstavljati, poznaje ga cela košarkaška javnost. Radio je u košarkaškom svetu, kao direktor, kao menadžer. Od danas se okrećemo novom sistemu rada, novoj filozofiji. Gledamo u budućnost“, rekao je Mijailović novinarima na predstavaljanju.

Savić se zahavlio na ukazanoj prilici da radi u Partizanu.

„Klub treba da se vrati na stare staze i da se iskoristi brend koji Partizan ima, da nađemo razmer stranih igrača i da pravimo domaće igrače“, rekao je Savić.

Savić je upitan i šta ga je motivisalo da se vrati u srpsku i regionalu košarku.

„Po mentalitetu sam čovek koji radi u klubu, a ne kao agent. Poslednjih pet godina nisam bio u klubu, ostavio sam taj posao koji je donosi najveći stres. Fali mi taj stres, da li smo dobili utakmicu, da li nismo… Za 99 posto ljudi je iznenađenje. Vratio sam se jer sam kod svih mojih prijatelja kao što su Lončar, Željko Obradović, video pripadnost bivših igrača, jer nikad nijedan nije rekao ružnu reč o klubu. Vrlo brzo se završilo, za pet dana „, rekao je Savić.

Savić dolazi u situaciji kada crno-beli igraju jednu od najlošijih sezona.

„Ne mogu da dam neke garancije, mogu da garantujem maskimalan rad. Da sam najbolji- nisam. Trudim se da učim. Mene samo teren zanima. Moramo da se okrenemo košarci“.

Savić je istakao da je trener u klubu najvažnija osoba u klubu, ali da još uvek nije razmišljao ko će na toj poziciji biti sledeće sezone.

„Najbitniji čovek u klubu je trener. Vrhunski trener od prosečne ekipe napraviti dobru i obrnuto, Ne smemo da pogrešimo oko trenera. Igrače moramo da stavimo u sitauciju da obavljaju svoj posao. Mi smo u sitauciji da znamo ko su nam predsednici klubova, a ne znamo ko su igrači. Navijači dolaze zbog igrača, a ne zbog toga što sam ja sportski direktor“, rekao je Savić i da klub mora da napravi hibridni model prvaljenja ekipe.

„Partizan u ovom trenuku po imenu zasliužuje da igra Evroligu. Ekipa treba da pruža više od onog što daje. Ovo nam je svima ispit. Nisam razmišljamo o tome, prva stvar je da završimo sezonu. Svaki igrač mora da se dokaže. Iz poraza sam više naučio nego iz pobeda“, rekao je Savić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.