U trendu

Savić uoči EP: Ambicije Srbije u skladu sa tradicijom

SPLIT – Tradicija uspeha srpskog vaterpola ne dozvoljava nam da menjamo ambicije i i uvek su vezane za osvajanje medalje, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić uoči starta Evropskog prvenstva u Splitu.

Tim dvostrukih uzastopnih olimpijskih šampiona je potpuno proenjen, a to najbolje ilustruje činjenica da su u sastavu u odnosu na Igre u Tokiju samo trojica igrača – Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

„Nekome će, ko posebno zna stanje u reprezentaciji, biti ovo možda i prepotentno, ali naaaa obaveza je budemo u tradiciji naaaeg vaterpola. Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo sa Hrvatima najviše promenili tim posle Igara u Tokiju. Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na svetsko prvenstvo u Budimpešti. Ima tu povreda (Nikola Jakšić, Đorđe Lazić, prim. aut), ima stvari na koje ne možemo da utičemo“, izjavio je Savić na konferenciji za medije u Splitu.

Srbija će u Splitu igrati u D grupi sa Mađarskom, Izraelom i Slovenijom.

Prvi mec odigraće protiv Izraela, u ponedeljak od 12 sati, dva dana kasnije sledi duel sa Mađarima (19 sati) i na kraju grupne faze meč sa Sloveniujom, 2. septembra, od 12 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar