U trendu

Šef pariske policije se izvinio suzavca uoči finala LŠ

PARIZ – Šef pariske policije Didije Lalman priznao je da je organizacija finalnog meča fudbalske Lige šampiona između Reala i Liverpula u Parizu (1:0) bila neuspeh i izvinio se za upotrebu suzavca tokom nereda navijača, prenose britanski mediji.

Finale Lige šampiona odigrano je 28. maja na stadionu „Francuska“ u Parizu, a meč je kasnio sa početkom 35 minuta. Francuske vlasti su tada saopštile su da su za incidente odgovorni navijači Liverpula sa falsifikovanim ulaznicama. Ispred stadiona došlo je i do sukoba pristalica Liverpula i lokalne policije, koja je upotrebila suzavac.

Lalman je govorio danas pred gornjim domom francuskog parlamenta i istakao da mu je žao što je policija upotrebila suzavac.

„U tom trenutku sam smatrao da nema druge mogućnosti da se incidenti zaustave. Hteli smo da nateramo navijače da se primerno ponašaju. Očigledno je to bio veliki neuspeh. Organizacija finala LŠ je bila neuspeh, jer su navijači terani i napadani, a pored toga smo i narušili imidž francuske države“, poručio je Lalman, a prenosi „Skaj sport“.

Lalman nije uspeo da dokaže da je 40.000 navijača Liverpula došlo bez ulaznica ili sa falsifikovanim ulaznicama na finalni meč LŠ.

„Ova cifra nema naučnu vrednost, ali je proizašla iz povratnih informacija policije i službe javnog prevoza. Bez obzira da li je bilo 30.000 ili 40.000 ljudi, to ne menja ništa. Ono što je važno je da je bilo ljudi, u velikom broju, koji bi poremetili pravilnu organizaciju pregleda. Da ih računamo precizno, na 5.000, to neće mnogo promeniti“, rekao je Lalman.

Real je pobedio Liverpul 1:0 i osvojio 14. trofej u Ligi šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.