U trendu

Selektor Hrvatske Dalić odredio tim za odlučujuće mečeve

ZAGREB – Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je spisak igrača na koje računa u odlučujućim mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Hrvatska će 11. novembra gostovati Malti, a tri dana kasnije u Splitu dočekuje Rusiju.

Na spisku se nalaze: golmani: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić; odbrana: Josip Stanišić, Josip Juranović, Domagoj Vida, Dejan Lovren, Duje Ćaleta-Car, Joško Gvardiol, Marin Pongračić, Borna Sosa, Borna Barišić; vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Kristijan Jakić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec; napadači: Andrej Kramarić, Marko Livaja, Ivan Perišić, Josip Brekalo, Mislav Oršić; pretpozivi: Lovre Kalinić, Mile Škorić, Filip Uremović, Antonio Mirko Čolak, Kristijan Lovrić, Nikola Moro.

Dalić je ostao veran sastavu koji je ove jeseni osvojio 11 od 15 mogućih bodova.

„Nema razloga za značajne promene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenji deo kvalifikacija i zaslužila je poverenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom.Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama. Znamo da nas dve pobede vode u Katar, to je naš cilj i daćemo sve od sebe da ga ostvarimo“, rekao je Dalić za sajt saveza.

„Naš fokus mora biti Malta – to je sada ključna utakmica koju moramo da odraditi ozbiljno, koncentrisano i maksimalno anžovano. Tek tada možemo da razmišljamo o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun „Poljud“, što će nam biti veliki adut“, rekao je Dalić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.