U trendu

Selektor Španije očaran srpskim timom

Selektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo rekao je da u ekipi nema euforije posle pobede nad Srbijom (81:69) u poslednjem meču druge faze takmičenja. Italijanski stručnjak smatra da su „orlovi“ i dalje najbolja ekipa na turniru.
„Igrači znaju da još nisu uradili ništa. I dalje mislim da je reprezentacija Srbije, uz reprezentaciju SAD, najbolja, ali mi nećemo da poletimo i sada hvatamo samopouzdanje. Za nas je to što smo postigli 81 poen veliko dostignuće“, rekao je Skariolo posle pobede nad Srbijom, prenosi „Blic“.

On je naveo da u ekipi nema euforije.

„Ne. Znam da to nekada može da se pojavi među mladima, ali ja ne verujem u to. Bitno je da ostanemo ozbiljni. Uvek se može igrati bolje, uvek se može raditi bolje. Uvek ima grešaka, ako ih tražite, naći ćete ih, ali današnji nivo igre je bio dobar“, istakao je italijanski stručnjak.

Reprezentativci Španije proslavljaju pobedu nad Srbijom u meču za prvo mesto grupe J

Skariolo je dodao da ekipa raste i da je srećan načinom na koji se to odvija, dok, sa druge strane, ima samo reči hvale za jednog košarkaša Srbije.

„Za razliku od igrača koji je stvarno fenomen, a to je Bogdan Bogdanović, sa ostalima smo uradili sve kako treba. Nismo ništa loše uradili u vezi sa Bogdanovićem, on je jednostavno fenomen“, zaključio je Skariolo.

Bogdanović je u porazu Srbije imao dabl-dabl učinak ― 26 poena, 10 skokova i šest asistencija, kao i indeks korisnosti od +36.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar