U trendu

Serhio Peres potpisao za Red Bul i ostaje u Formuli 1

Meksički vozač Serhio Peres potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Red Bulom i voziće i 2021. godine u šampionatu Formule 1.

Peres će tako voziti za Red Bul sa Maksom Verstapenom. Meksikanac nije imao ugovor za narednu godinu, pošto je ekipa Rejsing Point odlučila da ne nastave saradnju, pa je Peres najavio da će napraviti pauzu ako ne pronadje angažman. 

Peres je postao prvi vozač od 2007. godine koji je potpisao za Red Bul, a da nije bio deo vozačke akademije te ekipe, preneo je Skaj.

On se izborio za ugovor posle najbolje sezone u Formuli 1 u karijeri, a u trci za Veliku nagradu Sakira, njegovoj 190. u takmičenju, ostvario je prvu pobedu.

Peres je sezonu završio na četvrtom mestu, iza šampiona Luisa Hamiltona, Valterija Botasa i Maksa Verstapena.

U prošloj sezoni uz Verstapena vozio je Aleksandar Albon, koji će naredne sezone biti rezervni i test vozač Red Bula.

Sedmostruki uzastopni šampion Mercedes je tako jedina ekipa koja nije objavila vozačku postavu za 2021. godinu, mada se očekuje da će sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton produžiti ugovor.

Za Meklaren će naredne sezone voziti Danijel Rikardo i Lando Noris, za Aston Martin Sebastijan Fetel i Lens Strol, a za Alpin, dosadašnji Reno, Fernando Alonso i Esteban Okon.

Za Ferari će voziti Šarl Lekler i Karlos Sainc, za Alfa Tauri Pjer Gasli i Juki Cunoda, a za Alfa Romeo Kimi Raikonen i Antonio Djovinaci.

Mladi vozači Nikita Mazepin i Mik Šumaher voziće za Has, a za Vilijams Džordž Rasel i Nikolas Latifi.

Nova sezona u Formuli 1 počeće 21. marta u Melburnu za Veliku nagradu Australije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.