U trendu

ล esti uzastopni trijumf Filadelfije, Voriorsima malo 50 poena Karija protiv Klipersa

Koลกarkaลกi Filadelfije pobedili su proลกle noฤ‡i u gostima ekipu Klivlenda sa 118:109 i tako upisali ลกesti uzastopni trijumf u NBA ligi.

Filadelfiju je do pobede vodio Dลพoel Embid sa 36 poena i 18 skokova, koji je ostao na parketu do kraja meฤa iako je prvobitno dobio ลกestu liฤnu greลกku na neลกto viลกe od ฤetiri minuta pre kraja.

Naime, dok su navijaฤi Klivlenda slaviliย zbog ลกastog faula Embida pri voฤ‘stvu Filadelfije 108:101, trener Siksersa Dok Rivers je uloลพio ฤelendลพ koji je bio uspeลกan pa su sudije promenile odluku.

Sa Embidom optereฤ‡enim faulovima, Klivlend je priลกao na 110:107, pre nego ลกto je Tajris Maksi postigao trojku, a Filadelfija potom izvela pet vezanih slobodnih bacanja u poslednjih 50 sekundi utakmice.

Dลพejms Harden je najbolje pratio Embida sa 28 poena, Maksi je dodao 23, dok su u redovima Klivlenda najbolji bili Karis Levert sa 24 i Donovan Miฤel sa 21 poenom.

Koลกarkaลกi Los Anฤ‘eles Klipersa su na svom terenu bili bolji od Golden stejta sa 134:126 i upisali ฤetvrtu pobedu u nizu u borbi za peto mesto u Zapadnoj konferenciji.

Najefikasniji u pobedniฤkom timu bio je Kavaj Lenard sa 30 poena, Pol Dลพordลพ je dodao 24, a Ivica Zubac 19 poena i 16 skokova.

Na drugoj strani, Voriorsima koji su izgubili devet uzastopnih utakmica u gostima nije pomogla ni sjajna partija Stefa Karija koji je meฤ zavrลกio sa 50 poena, uz osam ubaฤenih trojki.

Koลกarkaลกi Hjustona pobedili su na svom parketu Los Anฤ‘eles Lejkerse sa 114:110, predvoฤ‘eni Kevinom Porterom koji je ubacio 27 poena. U timu Lejkersa, koji su igrali bez Lebrona Dลพejmsa i Entonija Dejvisa, najbolji je bio Ostin Rivers sa 24 poena.

Sakramento je nadoknadio deset poena zaostatka na poluvremenu i slavio protiv ฤŒikaga sa 117:114 zahvaljujuฤ‡i trojci koju je 0,7 sekundi pre kraja postigao Dearon Foks.

Foks je na kraju ubacio 32 poena, pogodivลกi ฤetiri trojke, dok je Domantas Sabonis upisao drugi uzastopni tripl-dabl, a 11. u sezoni sa 14 poena, 17 skokova i deset asistencija. Demar Derozan je predvodio ฤŒikago sa 33 poena.

Koลกarkaลกi Majamija pobedili su Memfis na svom parketu sa 138:119. Najefikasniji u pobedniฤkom timu bili su Bam Adebajo sa 26 i Tajler Hiro sa 24 poena, dok je u redovima Memfisa, koji je igrao bez suspendovanogย Dลพaa Moranta, bio Dลพaren Dลพekson sa 25 poena.

Boston je u gostima bio bolji od Minesote sa 104:102 za treฤ‡u pobedu u poslednje ฤetiri utakmice. Dลพejlen Braun je bio najefikasniji u pobedniฤkom timu sa 35 poena, Dลพejson Tejtum je dodao 22, dok je u timu Minesote najbolji bio Entoni Edvards sa 28 poena i deset skokova.

Koลกarkaลกi Dalasa su u gostima pobedili San Antonio posle produลพetka sa 137:128.

Bez povreฤ‘enih Luke Donฤiฤ‡a i Kajrija Irvinga, Dalas je prebrodio seriju greลกaka u zavrลกnici regularnog dela utakmice i slavio posle produลพetka, predvoฤ‘en Kristijanom Vudom koji je postigao 27 poena uz 13 skokova.ย 

Dvajt Pauel i Dลพejden Hardi su dodali po 22, dok je Dลพoลก Grin postigao 21 poen za Dalas koji je prekinuo seriju od tri poraza. U redovima San Antonija najbolji je bio Keldon Dลพonson sa 27 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.