U trendu

Sigurdson: Nedostajalo nam je snage u prvom poluvremenu

Fudbalski reprezentativac Islanda Gilfi Sigurdson rekao je da je njegovoj ekipi nedostajalo snage u četvrtfinalnoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Francuske, ali da je ponosan na ostvaren rezultat.

Island je sinoć izgubio od Francuske sa 2:5 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, ali je i pored toga napravio istorijski uspeh.

Selektori Lars Lagerbek i Heimir Halgrimson su izveli isti tim koji je odigrao nerešeno sa Portugalom i Madjarskom i pobedio Austriju i Englesku na turniru, ali je Francuska sinoć bila jača.

„Nedostajalo nam je malo snage, malo energije tokom prvog poluvremena. To nija bila uobičajena igra Islanda. Francuska je na poluvremenu vodila sa 4:0 i verovatno je mislila na narednog protivnika, pazili su da se neki igrač ne povredi, gledali da se što više odmore. Želeli smo u nastavku da vratimo ponos i samopouzdanje i prikažemo dobru igru navijačima i ljudima u domovini“, rekao je Sigurdson, preneli su danas britanski mediji.

Fudbaler Svonsija dodao je da je njegova ekipa sa mnogo energije i u visokom ritmu odigrala prve četiri utakmice na turniru.

„U nekim utakmicama smo morali da nadoknadimo zaostatak. Nijednom nismo vodili sa 3:0, pa da smo mogli da napravimo izmene i odmorimo neke igrače. Mislim da je i to išlo u korist Francuske, pošto ima dugu klupu, ostvarili su dobre rezultate i mogli su da odmore igrače. Osim toga što su tehnički igrali veoma dobro, mislim da su imali više energije od nas“, naveo je on.

Sigurdson je pohvalio navijače Islanda u Francuskoj, ali i u domovini.

„Da nisam u Francuskoj, verovatno bih želeo da gledam utakmice sa navijačima na Islandu. Čak i kada smo izgubili oni su navijali i bodrili nas. Te stvari ćemo pamtiti do kraja života“, rekao je Sigurdson.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.