U trendu

Šilb: Volim Zvezdu i njene navijače, jedva čekam meč

Košarkaš Galatasaraja Blejk Šilb istakao je da sa velikim nestrpljenjem čeka duel protiv Crvene zvezde u Beogradu jer je za kratko vreme zavoleo nekadašnji klub, grad i navijače crveno-belih.

Amerikanac sa češkim pasošem član crveno-belih bio je u sezoni 2013/2014, ali je otišao iz Srbije posle samo sedam meseci u ekipu Pariza, odakle je prešao u klub iz Istanbula.

„Zaista se radujem tom meču. Kada sam bio deo Zvezde voleo sam navijače i klub. Volim da se vratim u Pionir, svaka utakmica Evrolige u toj hali je u sjajnom ambijentu. Videću neke nekadašnje saigrače, naravno i Diona Tompsona. Teško je igrati protiv Zvezde u Beogradu“, rekao je Šilbu za sajt Evrolige.

Šilb je naglasio da je Galatasaraj ima iskusniji tim od Crvene zvezde, ali da će mu biti potrebno da odigrao odlično tokom svih 40 minuta utakmice.

„Znamo da će se Zvezda držati svog stila ceo meč, igraju čvrstu odbranu i ne prave puno grešaka u napadu. Neophodno je da budemo smireni u oba pravca, posebno jer imamo iskusnije igrače, i naporno radimo kako bismo došli u prednost u finišu“, naveo je reprezentativac Češke.

Šilb ove sezone u Evroligi prošečno beleži 9,7 poena, 4,3 asistencije i 3,9 skokova za 26 minuta na terenu.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se sutra od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar