U trendu

Simonović: Ni spavanje na klupama nije nas sprečilo da slavimo

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović izjavio je da se ekipa pobedom nad Panatinaikosom (72:66) u Evroligi izdigla iznad umora i neispavanosti, čime je još jednom pokazala karakter.

„Prethodna utakmica u Vitoriji bila je jako teška, a potom smo imali problema sa putom i avionom. Pribojavali smo se ove duela sa Atinjanima, jer su bili odmorniji pošto su prošlo kolo igrali kod kuće, spavali i imali kasnije direktan let, za razliku od nas. Tačnije, spavali smo po klupama… Panatinaikos je vrhunska ekipa, vratili su se posle našeg vođstva, ali smo na kraju pokazali karakter i kvalitet“, rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Crveno-beli su nastavili fantastičan niz u elitnom takmičenju, sedmom pobedom zaredom, što posebno raduje srpskog reprezentativca.

„Bravo za ceo tim, ali ne razmišljamo o tome, samo da na svakom meču damo maksimum, bez obzira da li je ABA liga ili Evroliga“, naveo je Zvezdin trojkaš, uz konstataciju da još uvek ne razmišlja o plasmanu u četvrtfinale Evrolige, iako je to jako izvesno.

Kapiten Luka Mitrović istakao je da su košarkaši Crvene zvezde odigrali najteži meč ove sezone.

„Definitivno je bilo fizički najzahtevnije, Panatinaikos svoju igru bazira na odbrani i nikada se ne predaje. Pored toga, bilo je jako vruće u hali, kao da smo u junu. Ipak, prebrodili smo sve i došli do velike pobede“, zaključio je Mitrović.

Košarkaši Crvene zvezde u 21. kolu Evrolige dočekuju Anadolu Efes 3. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.