U trendu

Šok u Njujorku: Novak diskvalifikovan i izbačen sa turnira (video)

Najbolji teniser sveta Novak Đokovic diskvalifikovan je danas sa Ju-Es opena, pošto je po završetku gema u meču sa Pablom Karenjom Bustom, nehotično lopticom pogodio ženu linijskog sudiju.

To se desilo u u finišu prvog seta duela sa Špancem, kada je kod 5:5 u prvom setu, Novak izgubio sledeći gem na svoj servis i po završetku igre, poluokrenut leđima reketom udario lopticu i slučajno pogodio u predeo glave, verovatno vrat, linijskog sudiju, posle čega je žena ostala na zemlji teško dišući.

Pridigla se posle reakcije doktora, ali su sudije i supervizor posle više minuta konsultacija, odlučili da diskvalifikuju najboljeg igrača planete.

Đoković je u poluokretu glavom u tom pravcu odmah shvatio šta se desilo i prišao da pomogne ženi, za koju je izgledalo kao da se na kratko guši.

Ubrzo su stigli i lekari i ona se oporavila, ali su sudije i supervizor odlučili da ga diskvalifiku, iako je objašnjavao da se sve desilo potpuno slučajno.

Celoj situaciji prethodile su traumatične situacije na terenu, jer je Đoković kod 5:4 propustio tri vezane lopte za brejk. Tokom igre pokušao je da spase jednu loptu, nezgodno pao na levu ruku i povredio rame.

U pauzi između gemova Đoković nije želeo da zatraži medicinski tajm-aut, već je kratko izmasiran i nastavio je da igra, ali je u nastavku gema izgubio servis i Španac je napravio brejk za vođstvo 6:5.

Tada je srpski teniser hteo da se oslobodi loptice koju je imao i nehotice je poluvisoko udario reketom, a ta loptica koju je uputio iza svojih leđa pogodila je ženu linijskog sudiju.

Đoković otkazao konferenciju za medije

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, nakon diskvalifikacije sa US Opena, otkazao je konferenciju za medije.

Đoković je evidentno u šoku, pošto je izbačen sa turnira jer je nenamerno lopticom pogodio sudiju.

Svetski mediji prenose da je srpski as, dok se većalo o diskvalifikaciji, rekao organizatorima sledeće:

„Ona ne mora da ide u bolnicu zbog ovoga. Birate u ovoj situaciji? Moju karijeru, grend slem, centralni teren“.

US Open: Đoković ostaje bez poena i novčane nagrade

Organizatori US Opena saopštili su danas da je Novak Đoković izbačen sa turnira u skladu sa pravilima gren slemova.

„Posle njegovog postupka i nenamernog udaranja loptice, opasno ili nenamarno unutar stadiona ili udaranja loptice bez potrebne svesti o mogućim posledicama, turnirski sudija je eliminisao Novaka Đokovića sa ovogodšinjeg turnira“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, s obzirom na to da je diskvalifikovan, Đoković će izgubiti poene koje je osvojio i biće kažnjen novčano time što mu neće pripasti do sada osvojena suma, uz ostale moguće kazne za ovaj incident.

To znači da Đokoviću neće pripasti 250.000 dolara, a ostaje i bez 180 bodova.

Đokovic: Izvinjavam se, biće ovo važna životna lekcija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izvinio se zbog incidenta sa sudijom na US Openu i poručio da će diskvalifikacija sa turnira biti važna životna lekcija.

„Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog čuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno“, napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Kako je naveo, želi da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvori u važnu životnu lekciju, kako bi nastavio da raste i razvija se kao covek, ali i teniser.

View this post on Instagram

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that thank God she is feeling ok. I‘m extremely sorry to have caused her such stress. So unintended. So wrong. I’m not disclosing her name to respect her privacy. As for the disqualification, I need to go back within and work on my disappointment and turn this all into a lesson for my growth and evolution as a player and human being. I apologize to the @usopen tournament and everyone associated for my behavior. I’m very grateful to my team and family for being my rock support, and my fans for always being there with me. Thank you and I’m so sorry. Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

„Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve“, poručio je Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.