U trendu

Son opet „razbio“ Zvezdu, Totenhem ubedljiv u Beogradu

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Totenhema 4:0 (1:0) u Beogradu u meču 4. kola B grupe Lige šampiona.

Strelci za goste iz Londona, pred više od 42.000 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“, bili su Đovani Lo Selso u 34, Hjeon-Min Son u 57. i 61, kao i Kristijan Eriksen u 85. minutu.

Engelski tim je posle 5:0 u prethodnoj rundi ponovo pokazao prvaku Srbije da je kvalitetom znatno iznad i otvorio vrata osmine finala elitnog takmičenja.

Nije ekipa Vladana Milojevića bila toliko u podređenom položaju koliko govori visok rezultat, posebno što je u prvom poluvremenu propustila zicer preko Milana Pavkova kod 0:0, Radživ van La Para je pogodio stativu, a iz iste akcije je prečka spasila Totenhem i autogol Dejvisona Sančeza, ali je ipak dobila snažan udarac od viceprvaka Evrope.

U nastavku je Pavkov ispustio još jednu šansu, a onda je Son u četiri minuta iz dve kontre oba puta pogodio, za ukupno četiri njegova gola Zvezdi u dva meča, posle čega je sve bilo gotovo.

Ostaće zapisano i da je Crvena zvezda pretrpela najteži poraz u klupskoj istoriji na „Marakani“ u evro-utakmici, identičan kao protiv Fiorentine davne 1965. godine u Kupu sajamskih gradova.

Totenhem se ovim trijumfom praktično osigurao na drugom mestu grupe sa sedam bodova, pet manje od Bajerna koji je izvadio vizu za osminu finala, Zvezda ima tri, a Olimpijakos jedan.

Naredni meč u LŠ tim Milojevića igra 26. novembra protiv Bajerna, takođe na svom terenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.