U trendu

Spetakularan transfer: Sergej Milinković Savić kod Murinja!

Prema pisanju britanskih medija, naš fudbalski reprezentativac Sergej Milinković Savić će ovog leta biti prvo pojačanje Mančester junajteda za novu sezonu, prenosi Blic.

Kako navodi „San“ u svom nedeljnom izdanju, menadžer Junajteda Žoze Murinjo je obezbedio da se ovaj transfer realizuje odmah po okončanju sezone, a za dolazak srpskog igrača platiće Laciju 80 miliona funti, što je oko 90,4 evra.

Tako bi Milinković Savić zauzeo osmo mesto na listi najskupljih prelazaka igrača u istoriji fudbala, iza Nejmara (Barselona – PSŽ, 222 miliona evra), Kilijana Mbapea (Monako – PSŽ, 145), Filipea Kutinja (Liverpul – Barselona, 120), Osmana Dembelea (Borusija Dortmund – Barselona, 105), Pola Pogbe (Juventus – Junajted, 105), Gereta Bejla (Totenhem – Real, 100) i Kristijana Ronalda (Junajted – Real, 94 miliona evra), a ispred Gonzala Iguaina (Napoli – Juventus, 90), Romelua Lukakuka (Everton – Junajted, 85) i Viržila van Dajka (Sautempton – Liverpul, 84,5 miliona evra).

Prema izvorima „Sana“, Mančester junajted isprva nije želeo da plati toliko za 23-godišnjeg Sergeja, ali su njegove sjajne igre u Laciju, te činjenica da je Murinju preko potrebno osveženje u veznom redu (Majkl Kerik se povlači, a Maruan Felaini nije ugovorio produžetak saradnje), dovele do toga da portugalski stručnjak „doda gas“ u pregovorima i obezbedi novo srpsko pojačanje.

„San“ piše da je Murinju u realizaciji ovog transfera znatno pomoglo poznanstvo sa Matejom Kežmanom, upravo iz dana dok je naš nekadašnji golgeter igrao za londonske „plavce“, i to zahvaljujući činjenici da ga je baš Žoze doveo na „Stanford bridž“.

Na kraju, pomenuti britanski list tvrdi da je Junajted insistirao da se prelazak srpskog reprezentativca ugovori što pre, kako bi se izbegao eventualni rast cene usled predstojećeg Mundijala na kome se od Sergeja mnogo očekuje u dresu „orlova“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.