U trendu

Sprint kvalifikacije ove sezone na tri trkačka vikenda F1

Uprava šampionata Formule 1 saopštila je danas da će ove sezone na tri staze biti održane sprint kvalifikacije pred trke.

Dosadašnje kvalifikacije vozile bi se petkom, posle prvog slobodnog treninga i odlučivale bi o plasmanu za sprint kvalfikacije, preneo je Skaj.

Program u subotu bi počeo drugim slobodnim treningom, da bi zatim usledile sprint kvalifikacije, koje odlučuju o poretku pred trku.

Sprint kvalifikacije voziće se 100 kilometara, a naći će se u kalendaru za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu, Veliku nagradu Italije u Monci i najverovatnije na jednoj stazi van Evrope.

Najbrži vozač u sprint kvalifikacijama dobiće tri boda, drugoplasirani dva, a treći će upisati jedan bod.

„Uzbudjeni smo ovom novom prilikom koja će našim navijačima doneti još zanimljiviji trkački vikend 2021. godine“, rekao je izvršni direktor Ferarija Stefano Domenikali.

Sprint kvalifikacije trebalo bi prvi put da se voze 17. jula na Silverstonu.

„Oduševljen sam što su svi timovi podržali ovaj plan i to je dokaz naših zajedničkih napora da nastavimo da se angažujemo za naše navijače na nove načine, istovremeno osiguravajući da ostanemo posvećeni našoj istoriji“, dodao je Domenikali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.