U trendu

Srbija pobedila Norvešku u Oslu i plasirala se u Ligu nacija A

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se večeras u Ligu naciju A, pošto je u Oslu savladala selekciju Norveške sa 2:0, u meču poslednjeg šestog kola Grupe 4 u drugom rangu takmičenja.

Golove za Srbiju postigli su Dušan Vlahović u 42. i Aleksandar Mitrović u 54. minutu.

Prvu šansu na meču imala je domaća selekcija preko Erlinga Halanda posle samo dvadesetak sekundi. Loptu je posle odbrane u korner poslao golman Vanja Milinković-Savić.

Usledio je mirniji deo utakmice, a Srbija je prvi put ozbiljno ugrozila gol rivala u 34. minutu. Centaršut je u kazneni prostor uputio Dušan Tadić, a Vlahovićev udarac glavom zaustavlja golman Orjan Niland.

Do vodjstva Srbija dolazi u 42. minutu posle odlične akcije. Loptu je u petarac poslao Filip Kostić, a Vlahović loptu šalje kroz noge golmanu Norveške.

Na početku drugog dela Norveška je pretila preko Halanda, ali do novog gola dolazi gostujuća selekcija u 54. minutu.

Tadić je poslao loptu u prostor, koja je došla do Ivana Ilića, a igrač Verone ostavlja loptu do Mitrovića, koji ulazi u kazneni prostor i preciznim udarcem povećava rezultat.

Ovo je Mitroviću bio 50. gol za reprezentaciju Srbije.

Srbija je do trećeg pogotka mogla u 75. minutu, posle prodora Nemanje Radonjića. On je ušao u kazneni prostor i uputio centaršut ka Mitroviću, čiji udarac brani Niland.

Domaći tim je najbolju priliku u drugom delu imao u prvom minutu nadoknade, kada je sam pred golmana Srbije izašao Haland, ali je Vanja Milinković-Savić odbranio njegov udarac.

U okviru ove grupe Švedska i Slovenija su u Stokholmu odigrali nerešeno 1:1. Benjamin Šeško je doveo goste u vodjstvo u 28. minutu, a konačan rezultat postavlja Emil Forsberg u 42. minutu.

Srbija je Grupu 4 završila na prvom mestu sa 13 bodova, Norveška je druga sa 10, Slovenija je treća sa šest, dok u Ligu nacija C odlazi Švedska sa četiri boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar