Srbija poražena od Austrije u prijateljskom meču

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras u gostima u Beču od selekcije Austrije sa 2:1, u prijateljskom meču.

Jedini gol za Srbiju postigao je Strahinja Pavlović u 35. minutu.

Strelci za Austriju bili su Patrik Vimer u 10. i Kristof Baumgartner u 13. minutu.

Austrija je povela u 10. minutu iz prve šanse na meču. Vimer je posle dobre asistencije Baumgartnera izašao sam ispred Vanje Milinković-Savića i preciznim udarcem po zemlji pogodio levi ugao gola.

Samo tri minuta kasnije Austrija je duplirala prednost. Griliš je proigrao Baumgartnera, a ovaj preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca zatresao mrežu Srbije.

Srbija je prvu priliku na meču imala u 16. minutu. Šutirao je Tadić neometan sa oko 12 metara po sredini gola, ali je bio za malo neprecizan.

Srbija je smanjila prednost Austrije u 35. minutu. Tadić je centrirao sa leve strane, najviši u skoku je bio Spajić, njegov udarac se od stative odbio do Pavlovića koji je glavom prosledio loptu u mrežu.

Srbija je u prvom delu drugog poluvremena bila bolji rival na tenernu, imala veći posed lopte, ali nije uspela da stvori ozbiljniju šansu. U tom periodu Austrija je pokušavala da zapreti iz kontra napada.

U 75. minutu udarac sa distance oprobao je Pavlović, ali je lopta završila pored desne stative gola Austrije. Minut kasnije Austrija je imala najbolju priliku u drugom delu, Vajman je izašao sam ispred Milinković-Savića, ali je golman Srbije odlično reagovao.

Do kraja meča nije bilo ozbiljnijih šansi, Austrija je uspela da sačuva svoj gol i stigne do pobede.

Srbija će pre odlaska u Nemačku na Evropsko prvenstvo, koje počinje 14. juna, odigrati još jedan prijateljski meč, u subotu protiv Švedske u gostima.

Naša selekcija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, a prvi meč Srbija igra 16. juna protiv Engleske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.