U trendu

Srbija protiv Litvanije počinje kvalifikacije za EP 2024.

BEOGRAD – Fudbalska reprezentacija Srbije igraće 24. marta naredne godine u Beogradu protiv Litvanije, prvi meč grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. u Nemačkoj.

Žrebom je u nedelju određeno da će u grupi G kvalifikacija za EP 2024. igrati Srbija, Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija. Kvalifikacije za EP 2024. će biti odigrane od marta do novembra naredne godine.
Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je sinoć raspored odigravanja utakmica u grupi G.

Srbija će otvoriti kvalifikacije 24. marta na svom terenu sa Litvanijom, a tri dana kasnije naša selekcija gostuje Crnoj Gori. Bugarska će 20. juna dočekati Srbiju, a sledeći meč naši reprezentativci će imati 5. septembra u Beogradu sa Mađarskom. Pet dana kasnije Srbija će gostovati Litvaniji.
Mađarska će 14. oktobra dočekati Srbiju u Budimpešti, a tri dana kasnije naša selekcija će se sastati sa Crnom Gorom u Beogradu. Srbija će poslednji meč u kvalifikacijama za EP odigrati 19. novembra protiv Bugarske u Beogradu.
Direktan plasman na EP 2024. obezbediće po dve najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe. EP je na programu od 14. juna do 14. jula 2024. godine u Nemačkoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.