Srbija sa četiri košarkašice u EL, čeka se Vasić

MINHEN – Košarkašice Jelena Bruks, Tina Krajišnik, Aleksandra Crvendakić i Nina Milić biće predstavnice Srbije naredne sezone u ženskoj Evroligi.

Učešće u najjačem klupskom takmičenju za sada su obebezbedile Bruks i Krajišnik sa mađarskim Šopronom, Crvendakić kao članica francuskog Asvela i Milić sa španskom ekipom Avenida.

Direktan plasman u Evroligu izborilo je 14 klubova, dok će se četiri ekipe boriti za preostala dva mesta u glavnom žrebu.

Priliku da se nađe u elitnom takmičenju imaće i španska Đirona, za koju nastupa Sonja Vasić, u dvomeču kvalifikacija igrati protiv rumunskog Sepsija.

Drugi kvalifikacioni par čine turski Izmit Beledije i mađarski Miškolc, a kvalifikacije se igraju u dva meča na koš razliku.

Po tri kluba u Evroligi sledeće sezone imaće Rusija i Francuska – Jekaterinburg, Dinamo Kursk i Nadežda, odnosno Asvel, Burž i Basketlend.

Dva predstavnika ima Turska (Fenerbahče i Galatasaraj), a tu su još Šopron (Mađarska), Gdinja (Poljska), Avenida (Španija), Prag (Ceška), Skio (Italija) i Riga (Letonija).

Žreb za takmičenje biće održan 17. avgusta u Minhenu, dok će 1. septembra na sastanku Borda FIBA Evrope biti odlučeno kada i kako će sezona za košarkašice početi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.