U trendu

Veličanstveno!!! Doček olimpijaca ispred Skupštine! (video)

Više desetina hiljada Beograđana pozdravilo je večeras ispred Doma Narodne skupštine srpske sportiste koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili rekordnih osam medalja.

U spektakularnoj atmosferi, mnoštvo zastava i trasnaprenta, prvo je dečiji hor otpevao himnu „Bože pravde“, potom su na binu izašli sportisti koji nisu osvojili medalje, a zatim i nosioci odličja.

Bronzana atletičarka Ivana Španović bila je opravdano odsutna zbog obaveza u Dijamantskoj ligi, pa su prve velike aplauze dobile bronzane košarkašice.

„Voljena Srbijo, voljeni Beograde, narode moj, bili ste mojim košarkašicama i meni motiv u najvažnijoj pobedi i jedina lekovita misao posle najbolnijeg poraza i meni najveća radost. Najveća pobeda bila je veseliti se sa vama. Živela Srbija“, rekla je selektor kosarkašica Marina Marković.

Kapiten Milica Dabović zahvalila se svima što su bili šesti igrač i vetar u leđa i potom su svi zajedno otpevali „Marš na Drinu“, uz koju su srpske košarkašice izašle na teren uoči meča za treće mesto protiv Francuske.

Srebrni kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić istakli su da su sanjali o doček, da će ga pamtiti dok su živi i poručili da se osećaju kao da su osvojili zlato.

Srebrna tekvopnistkinja Tijana Bogdanović nije plakala kao na aerodromu, pa je uz ovacije okupljenih i sa velikim osmehom rekla.

„Hvala vam što ste ostali budni do kasnih sati da gledate moje mečeve. Zamolila bih za aplauz za Milicu Mandić i trenera Dragana Jovića koji su moja najveća podrška“.

Potom su na binu izašle srebrne odbojkašice, a posebno veliki aplauz dobile su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović.

„Sve vreme u Riju osećali smo podršku koju pružate i ogromnu energiju koju nam šaljete, bilo je lakše „ratovati“ kad to stoji iza nas. Medalja je bila naša velika želja, ogromna, ali ovo je naš san i hvala vam što smo dosanjali naš san“, rekao je selektor Zoran Terzić.

Kapiten Maja Ognjenović takođe se zahvalila zbog energije, ljubavi i neprospavanih noći.

„Nadam se da smo vas bar malo obradovali. Hvala vam puno“.

Kada su na binu izašli košarkaši nikako nije moglo, a da se ne napravi paralela sa generacijom koju je kao igrač predvodio Aleksandar Đorđević, sada selektor.

„Pre 12 godina sam bio u „njihovim patikaama“, a sada sam ovde ispred njih i ponosan sam sto iza mene stoje ovakvi sampioni. Veliko hvala eliti srpskog sporta koja igra za mladu elitu Srbije“, rekao je Đorđević.

Slavlje se bližilo erupciji pre nego sto je izašao zlatni rvac Davor Štefanek, koji je podsetio na obećanje dato 2014. godine kada je postao prvak sveta i najavio nove uspehe u Tokiju.

I onda je usledila erupcija emocija kada su na binu krenuli da izlaze vaterpolisti. Selektor Dejan Savić dočekan je sa pesmom: „Sad su uz“o zlato Dejane“, a kada su svi izašli pred navijače usledila je njihova pesma iz Rija: „Osvojili smo sve“.

„Budite ponosni na ove ljudi na bini. Ja sam ponosan što sam ovde i što sam kapiten ovog tima. Hvala vam puno“, poručio je Živko Gocić.

Na kraju su svi srpski sportisti sa okupljenima otpevali čuvenu pesmu: „Igraj i pobedi“ koja najbolje odslikava sve što su srpski sportisti uradili u Riju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.