Srebro za Srbiju na EP u badimntonu

GNIEZNO – Reprezentacija Srbije u badmintonu u sastavu Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Aleksandar Jovičić, Sara Lončar, Anđela Vitman i Nina Bogdanović, osvojila srebrnu medalju na Evropskom ekipnom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje je održano u poljskom gradu Gniezno.

Glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir rekao je da je tim srećan zbog uspeha, ali da nema vremena za slavlje jer predstoji broba za medalje u individualnom delu takmičenja.

„Ovo je svakako velika potvrda da se srpski badminton razvija u sjajnom pravcu i mislim da će dodatno pojačati samopouzdanje, koje je i pre ovoga bilo na visokom nivou, kako igrača tako i nas trenera. Hvala svim igračima na maksimalnom zalaganju, dali su sve od sebe i verujem da je ovo samo dobar zamajac za sve što nas očekuje u bližoj i daljoj budućnosti. Naša snaga je u posvećenosti, ljubavi, fanatičnom radu i jedinstvu. Od meča četvrtfinala, kada su nam se pridružile kolege i prijatelji iz Srbije, atmosfera na tribinama bila je za pamćenje a naši takmičari su dobili novi vetar u leđa. Na kraju smo ostvarili istorijski rezultat”, rekao je Babir, koji sa pomoćnim trenerima reprezentacije Draganom Antićem i Nikolom Mijačićem, čini stručni štab Srbije na ovom takmičenju.

Na EP u Poljskoj počele su borbe za odličja i u pojedinačnoj konkurenciji koje će trajati do 7. septembra, a srpska reprezentacija će nastupiti u svim konkurencijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.