U trendu

Srpski bokseri spremni za „Omladinsku zlatnu rukavicu“ u Banjaluci

BEOGRAD – Selektor muške omladinske reprezentacije Srbije Nebojša Čurović izjavio je danas da su naši bokseri spremni za „Omladinsku zlatnu rukavicu“, koja će biti održana u Banjaluci od 24. do 26. februara.

Organizatori „Omladinske zlatne rukavice“ su Bokserski savez Republike Srpske i BK Slavija iz Banjaluke uz podršku BS Srbije.

„Očekuje se izuzetno jak turnir koji će obilovati kvalitetnim mečevima i žestokom konkurencijom, posebno jer većina takmičara će u Banjaluku stići sa priprema za sezonu koja je u povoju. Turnir u Banjaluci za srpske reprezentativce će biti ujedno i izborni za Evropsko omladinsko prvenstvo koje je na programu krajem aprila u Jermeniji“, rekao je Čurović, preneo je BŠ.

On je naveo da će srpski bokseri pred odlaska na EP imati proveru forme u Budvi.

„Učestvovaćemo na ‘Jadranskom biseru’, koji će po selekcijama koje su prijavljene na ovo takmičenje, biti nezvanično prvenstvo sveta u malom, jer ćemo na delu videti i najjače škole boksa, Kubance i Ruse. Naši momci vredno rade, svakodnevno su u salama, posvećeni su zadatku koji je ispred njih postavljen i verujem da ćemo se sa svih takmičenja koja sam naveo doneti medalje Srbiji“, zaključio je Čurović.

Na spisku selektora Čurovića za učešće u Banjaluci se nalaze: Hristofer Dimitrov, Dženis Vanić, Vukašin Marković, Srđan Teofilović, Srđan Tomić, Filip Džida, Luka Mihajlović, Strahinja Mošarinski, Vladimir Beriša, Nikola Cvetković, Dimitrije Andrejević, Adam Krstović i Marko Pižurica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar