U trendu

Srpski hodači ciljaju lične rekorde na OI

Srpski atletičar Vladimir Savanović rekao je danas da mu je cilj da na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru obori lični rekord u hodanju na 50 kilometara, a sa istom željom takmičenje dočekuju i Predrag i Nenad Filipović.

„Zadovoljan sam uradjenim, pogotovo poslednjim testom na 40 kilometara koji obećava napad na lični rekord u Riju ukoliko klimatski uslovi to budu dozvoljavali“, rekao je Savanović, prenosi Atletski savez Srbije.

Medju atletičarima Srbije koji će učestvovati na Igrama u Riju su i tri hodača – Vladimir Savanović, Nenad Filipović i Predrag FIlipović.

„Ovo su mi prve Olimpijske igre, pa sam jako uzbudjen zbog najveće sportske smotre na planeti. Radujem se nastupu i spremam malo iznenadjenje za naše navijače na početku trke. Očekujem napad na lični rekord i borbu za prvu trećinu takmičara, u zavisnosti od klimatskih faktora i kako budu vodeći diktirali ritam zavisiće i tempo druge i treće grupe koju ja ciljam. Olimpijske igre su moj san još od samog početka bavljenja atletikom davne 1993. godine“, rekao je Savanović.

Predragu Filipoviću ovo će biti četvrti put da učestvuje na Olimpijskim igrama.

„Prevashodni cilj je ostvariti rezultat koji je bio norma za Rio. Naravno da je moja najveća želja da ostvarim lični rekord. Biti učesnik OI je najveće dostignuće u karijeri svakog sportiste, tako da sa nestrpljenjem očekujem put u Rio“, kazao je Predrag Filipović.

Nenad Filipović je naveo da je prezadovoljan što će po treći put učestvovati na Olimpijskim igrama.

„Mislim da je posle 20 godina karijere logično da budem zadovoljan trećim ucešćem na Olimpijskim igrama, s obzirom da je moja disciplina izuzetno teška i nije lako održati visok nivo za sve ove godine koliko sam u atletici. Moj cilj je ostvarenje ličnog rekorda“, rekao je Nenad Filipović.

Vladimir Savanović, Nenad Filipović i Predrag FIlipović će svoju trku imati poslednjeg dana atletskih takmičenja, 19. avgusta od 13.00 po našem vremenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.