U trendu

Srpski odbojkaši: Verujemo da smo i dalje dobra ekipa

Odbojkaški reprezentativci Srbije Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin rekli su danas da ih loš rezultat iz Svetske lige neće poremetiti i da veruju da su i dalje dobra ekipa.

„Očekivanja su bila zaista visoka, ali šta da se radi… Teško je, ali moramo da izvučemo pouke i da vidimo gde možemo da napredujemo i šta možemo da radimo bolje. Verujem da smo i dalje dobra ekipa“, rekao je Atanasijević u Kuritibi.

Srpski odbojkaši nisu uspeli da odbrane trofej u Svetskoj ligi, pošto su na završnom turniru u Brazilu eliminisani u grupnoj fazi.

„Nema potrebe da tražimo opravdanje u uslovima u Brazilu. Kako je bilo nama, tako je bilo i ostalim ekipama. Mogli smo i morali bolje. Verujem da ćemo do Evropskog prvenstva biti u pravoj formi i to takmičenje nam je veliki motiv“, kazao je Atanasijević.

Njegov saigrač Marko Podraščanin rekao je da je polufinale bio cilj i da je propuštena velika prilika, posebno u duelu sa SAD.

„Razočarani smo. Nismo bili na nivou na kom je trebalo da budemo. Treba da izvučemo mnogo pouka sa ovog turnira jer se još jednom pokazalo da moraš da daš 200 odsto da bi uzeo medalju jer danas svi igraju odbojku i svima je dan protiv nas“, rekao je Podraščanin.

On je naveo da reprezentativci Srbije treba da se odmore i da se što bolje spreme za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Srpske odbojkaše je u Kuritibi posetio ambasador Srbije u Brazilu Veljko Lazić, koji je izrazio žaljenje što ekipa neće igrati polufinale, ali i ponos što je reprezentacija u svetskom vrhu.

Ambasador je od potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije Ivana Miljkovića dobio dres reprezentacije sa brojem 14.

Srpski odbojkaši će se vratiti kući u utorak.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike