U trendu

Srpski odbojkaĆĄi: Verujemo da smo i dalje dobra ekipa

Odbojkaơki reprezentativci Srbije Aleksandar Atanasijević i Marko Podraơčanin rekli su danas da ih loơ rezultat iz Svetske lige neće poremetiti i da veruju da su i dalje dobra ekipa.

„Očekivanja su bila zaista visoka, ali ĆĄta da se radi… TeĆĄko je, ali moramo da izvučemo pouke i da vidimo gde moĆŸemo da napredujemo i ĆĄta moĆŸemo da radimo bolje. Verujem da smo i dalje dobra ekipa“, rekao je Atanasijević u Kuritibi.

Srpski odbojkaĆĄi nisu uspeli da odbrane trofej u Svetskoj ligi, poĆĄto su na zavrĆĄnom turniru u Brazilu eliminisani u grupnoj fazi.

„Nema potrebe da traĆŸimo opravdanje u uslovima u Brazilu. Kako je bilo nama, tako je bilo i ostalim ekipama. Mogli smo i morali bolje. Verujem da ćemo do Evropskog prvenstva biti u pravoj formi i to takmičenje nam je veliki motiv“, kazao je Atanasijević.

Njegov saigrač Marko Podraơčanin rekao je da je polufinale bio cilj i da je propuơtena velika prilika, posebno u duelu sa SAD.

„Razočarani smo. Nismo bili na nivou na kom je trebalo da budemo. Treba da izvučemo mnogo pouka sa ovog turnira jer se joĆĄ jednom pokazalo da moraĆĄ da daĆĄ 200 odsto da bi uzeo medalju jer danas svi igraju odbojku i svima je dan protiv nas“, rekao je Podraơčanin.

On je naveo da reprezentativci Srbije treba da se odmore i da se ĆĄto bolje spreme za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Srpske odbojkaĆĄe je u Kuritibi posetio ambasador Srbije u Brazilu Veljko Lazić, koji je izrazio ĆŸaljenje ĆĄto ekipa neće igrati polufinale, ali i ponos ĆĄto je reprezentacija u svetskom vrhu.

Ambasador je od potpredsednika Odbojkaơkog saveza Srbije Ivana Miljkovića dobio dres reprezentacije sa brojem 14.

Srpski odbojkaơi će se vratiti kući u utorak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.