U trendu

Stivens i Kiz u finalu Ju Es Opena

Američke teniserke Sloun Stivens i Medison Kiz plasirale su se prošle noći u finale Otvorenog prvenstva SAD, što će za obe biti prvo grend slem finale u karijeri.

U prvom američkom polufinalu, Stivensova je pobedila Venus Vilijams sa 6:1, 0:6, 7:5 i tako postala tek četvrta igračica koja će se boriti za trofej na Ju Es Openu a da nije medju nositeljima.

Kizova je u drugom polufinalu lako savladala zemljakinju Koko Vandevej sa 6:1, 6:2.

Duel Stivensove i Kizove biće prvo američko finale u Njujorku od 2002. godine.

Sloun Stivens je najbolji tenis odigrala u finišu trećeg seta kada je osvojila tri gema i tako sprečila Vilijamsovu u nameri da sa 37 godina postane najstarija teniserka koja je osvojila titulu na Otvorenom prvenstvu SAD.

„Jako sam srećna što sam u finalu grend slem turnira, a to je što je finale baš na Ju Es Openu sve čini još posebnije… Stvari se nisu dobro odvijale u drugom setu, ali znala sam da ću u nekom trenutku imati priliku da napravim razliku i da tada moram da iskoristim šanse“, rekla je Stivensova posle meča.

Kizova je do finala stigla posle nešto više od sat igre. Ona je protiv Vandevejove upisala 25 direktnih poena i samo osam neiznudjenih grešaka, a tokom celog meča se nijednom nije suočavala s brejk loptama protivnice.

„Super je biti u finalu Ju Es opena, odigrala sam odlično, ovo je bio jedan od onih dana kada sam bila u pozitivnoj zoni…“, rekla je Medison Kiz.

Ovogodišnje finalistkinje Otvorenog prvenstva SAD su se do sada sastale samo jednom, u Majamiju 2015. godine, i tada je slavila Stivensova u dva seta.

Medjutim, van terena se njih dve jako dobro poznaju.

„Ona je jedna od mojih najboljih prijateljica na turu. Biće teško, nije lako igrati protiv prijatelja“, rekla je Sloun Stivens.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.