U trendu

„Stotka“ košarkaša Zvezde protiv Mege

BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Mega Bemas sa 103:85 (18:20, 25:29, 19:32,23:22 ), u poslednjem meču 15. kola ABA lige u Hali sportova „Ranko Žeravica“ u Beogradu.

Ekipa Dragana Šakote devetim trijumfom u regionalnom takmičenju izbila je na petu poziciju, dok je Mega sa skorom 3-12 poslednji tim na tabeli.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Bili Beron i Čarls Dženkins sa po 17 poena, a dvofirefeni su još bilil Kevin Panter sa 13 koševa, Vladimir Štimac sa jednim manje i Gist sa 11.

Domaćem timu nije pomogla ni odlična rola Kendrika Perija, koji je meč završio sa 31 poene, dve asistencije i tri skoka, a jedini dvocfiren bio je još Marko Simonović sa 18 poena.

Izabranici Dejana Milojevića bili su ravnopravan rival aktuelnom šampionu ABA lige sve do sredine druge deonice, a onda su crveno-beli ubacili u veću brzinu i demonstrirali formu iz Evrolige.

Zvezda je na poluvremnu imala prednost od šest poena, a susret je prelomnjem u trećoj deonici, kada je zahvaljući odličnom šutu crveno-belih ta razlika bila i preko 20 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Cibonu, dok Mega gostuje ekipi Budućnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.