U trendu

Sutra akcija „Crveno-bela krv“, popust za davaoce u RS šopu

BEOGRAD – Sve navijače Crvene zvezde koji sutra budu učestvovali u humanitarnoj akciji „Crveno-bela krv“ očekuje veliki popust od 50 odsto u „Red Star šopu“, saopšteno je na sajtu kluba.

Zvezda u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije 19. put organizuje akciju davanja krvi, a svi su uvereni da će i ovaj put broj davaoca biti veliki.

Prošle godine klub je dobio specijalno priznanje Skupštine grada Beograda kada je akcija “Crveno-belu krv” proglašena kao najuspešniju akciju davanja krvi u istoriji Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Takođe, prošle godine ostvaren je i novi rekord od neverovatnih 1.488 jedinica krvi, čime su zvezdaši još jednom pomerili granice humanosti.

„Tako i sutra, pozivamo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da dođu i daju krv i na taj način nekome spasu život. Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola“, navode iz Zvezde.

Akcija „Crveno-bela krv“ trajaće od 10 do 18 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.