U trendu

Sutra počinje završni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević

VRŠAC – Košarkašice Vojvodine i Crvene zvezde igraće sutra u prvom polufinalu Kupa Milan Ciga Vasojević, dok će se u drugom sastati Art Basket i Radivoj Korać.

Završni turnir ženskog nacionalnog Kupa Milan Ciga Vasojević na programu je tokom vikenda u Vršcu u dvorani „Milenijum“.

Prvo polufinale igra se sutra od 12.30 sati, drugo od 15 sati, a finale je zakazano za nedelju u 13 sati.

Od 2006. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine.

Trener košarkašica Vojvodine Aleksandar Jovanović očekuje kvalitetne mečeve.

„Očekuje nas kvalitetan turnir, oba polufinala biće neizvesna do samog kraja… Dva puta smo ove sezone pobedili Zvezdu, užasno je teško nekog dobiti tri puta, ali imamo pravo da se nadamo pobedi, finalu i osvajanju trofeja. Ovosezonski rezultati pokazuju da smo spremni i zreli za to. Zdravstveni bilten je dobar, očekujemo da nastupimo u najjačem sastavu, damo sve od sebe i da osvojimo Kup“, rekao je Jovanović za KS S.

Strateg Crvene zvezde Dragan Vuković kaže da je takvo takmičenje gde je sve moguće i da jedna utakmica odlučuje.

„U Kupu nikad nije bilo favorita, pa nema ni ove godine, svi imaju pođednake šanse da dođu do trofeja. Odlučiće trenutna inspiracija, jedan dobar dan. Pored nas, sve tri ekipe imaju svoje adute u bar jednom izuzetnom pojedincu. To je Jovana Adamović u Vojvodini 021, Katarina Zec u Art Basketu, Amerikanka Sara Lumis u Radivoju Koraću, a mi ćemo se osloniti na našu mladost, veliku energiju i kolektivnu igru, jer smo par godina zajedno. Kada je reč o polufinalu, odigrali smo ove sezone dve dobre utakmice protiv Vojvodine 021, na papiru najjače ekipe u Srbiji. Praktično smo obe utakmice izgubili u neizvesnim završnicama, očekujemo treću sreću! Svim učesnicima želim mnogo uspeha na finalnom turniru Kupa Milan Ciga Vasojević“.

Trener Art Basketa Milan Vidosavljević kaže da nejgovo tim ne želi da se zadovolji polufinalom.

„U polufinalu igramo protiv iskusne ekipe Radivoja Koraća, koja ima tradiciju. Prošle godine su bili finalisti Kupa, manje-više u istom ovom sastavu, verujem da idu u Vršac da, u najmanju ruku, ponove rezultat od prošle godine. Mi smo ove godine odigrali sa njima dve prvenstvene utakmice i obe smo dobili relativno lako, ali Kup je specifično takmičenje i znamo da će ova utakmica biti najteža. Kao debitanti u Ženskoj košarkaškog ligi Srbije, dosta smo već uradili ove sezone i ostvarili naše ciljeve. Naravno, kada smo već došli do završnice Kupa ne želimo da se tu zaustavimo. Hoćemo da pružimo maksimum, predstavimo se u što boljem svetlu i nadamo se najboljem“, rekao je Vidosavljević.

Zoran Akanović kaže da košarkašice Radivoja Korać na finalni tunir Kupa dolaze u najboljem raspoloženju.

„Nikome ne pretimo, ali daćemo sve od sebe jer nas samo ime kluba obavezuje da idemo ka najvišim dometima. Borićemo se, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno… Kada je reč o polufinalu sa Art Basketom, imali smo samo protiv njih neugodnu utakmicu pre 15 dana, koju nismo najslavnije zavrpšili. Poznajemo rivala jako dobro, kao i oni nas, pa ne verujem da će biti nekih iznenađenja. Nadam se da ćemo uspeti da budemo raspoloženiji od rivala i da ćemo na taj način da preskočimo prvu prepreku i uđemo u finale“, naveo je Akanović.

Crvena zvezda i Partizan su se radovali po tri puta, Partizan – 2011, 2013. i 2018, Crvena zvezda 2016, 2017. i 2019, a Radivoj Korać, Vojvodina i Kraljevo po jednom, Korać 2014, Novosađanke 2015, a Kraljevčanke 2020.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.