U trendu

Suzi Volf odbacila navode o sukobu interesa

Direktorka F1 Akademije koja organizuje takmičenje za žene u Formuli 1 Suzi Volf odbacila je optužbe o sukobu interesa u koje su umešani ona i njen suprug direktor Mercedesa Toto Volf.

Poslovni magazin Formule 1 preneo je da su šefovi ekipa u Formuli 1 zabrinuti da Suzi i Toto Volf dele poverljive informacije svojih poslodavaca.

Navodno je Volf na jednom sastanku rekao poverljivu informaciju koju je mogao da dobije od supruge.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) je započela istragu povodom tih tvrdnji.

Mercedes je u utorak oštro demantovao navode, a Volf je rekla da je „duboko uvređena, ali da nažlost nije iznenađena tvrdnjama“, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

U objavi na društvenim mrežama optužbe je opisala kao „zastrašujuće i mizogine“.

U svojoj ulozi u Formuli 1, Suzi Volf je direktorka akademije za žene i odgovara direktno predsedniku Stefanu Domenikaliju. Njen suprug Toto Volf je direktor i suvlasnik ekipe Mercedes i direktor sporta kompanije Mercedes.

Ona je bila poslednja žena koja je vozila na treningu Formule 1, a za direktorku Akademije postavljena je u martu.

„Poražavajuće je što se moj integritet dovodi u pitanje na takav način, posebno kada se čini da je ukorenjen u zastrašujućem i mizoginom ponašanju i fokusiran na moj bračni status, a ne na mogućnosti. Tokom karijere u motosportu naišla sam i prevazišla brojne prepreke i odbijam da dozvolim da ove neosnovane optužbe zasene moju posvećenost i strast prema F1 Akademiji“, navela je Volf.

„Kao žena u ovom sportu suočila sam se izazovima, ali moja posvećenost rušenju barijera i utiranju puta budućim generacijama za uspeh ostaje nepokolebljiva“, dodala je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar