U trendu

Svetski mediji Novaku: Možda smo videli sve od Đokovića

„Telegraf“: Platio je ceh surove dominacije. „Dejli mejl“: Otišao sa zavojima oko lakta. “Njujork tajms”: Čak i slavna vimbldonska trava izgleda povređeno, prenose Večernje novosti.

Kroz Londonsko oko su progledali navijači koji se godinu dana pitaju zbog čega je Novak u krizi. Predaja u četvrtfinalu Vimbldona zbog povrede lakta dala je odgovor, barem onaj zvaničan, zašto se Đoković mučio od prošlog neuspeha u Engleskoj. Pepe Imaz, dijeta, izostanak ambicija, želje, privatni problemi… Ako su sve te stvari stvarale konfuziju u glavi i psihičku nestabilnost, najveći problem je, ipak, bio fizičke prirode. Telo je posle dve sezone dominacije reklo – dosta.

Ista povreda mučila je Đokovića u Riju, pa na Ju-Es openu, preskočio je Peking, ove sezone Majami… Sve one turnire koje je godinu dana pre toga osvajao žmureći. A, zatvarao je oči i na signale koje mu je telo davalo.

– Novak je platio ceh one surove dominacije – piše britanski „Telegraf“.

Ni ostala ostrvska štampa, tradicionalno mrzovoljna prema srpskom teniseru, prethodna dva dana nije imala za šta da se „uhvati“. Kroz istu muku prolazi i Endi Marej, koji je jedva ostao na nogama u poslednja dva seta na turniru (1:6, 1:6). Da nije igrao pred domaćom publikom, verovatno bi i on bacio peškir.

– Obojica su ušli u tridesete na bolan način. Moguće je da smo videli sve što Novak i Endi imaju da ponude. Njihov stil je drugačiji od Rodžerovog lepršavog. Oni su morali tolike godine da trče naporno i igraju agresivno. To bi uništilo bilo čije telo i dušu, pa i ove dvojice atleta. Đoković je deseti igrač koji je predao zbog povrede, a Marej je bio blizu da bude 11. Ovo je postao Tur „mašina“ – navodi „Dejli mejl“.

Fotografi ovog lista uslikali su našeg asa kako napušta Vimbldon sa zavojima oko lakta, ali nasmejan:

– Novak deluje srećan što se vraća kući, ali njegov lakat je druga priča…

Izveštač „Njujork tajmsa“ piše da je treći grend slem od početka bio kao uklet.

– Od prve runde je ovaj Vimbldon osuđen na predaje. Na startu je odustalo sedam tenisera, a Novak je bio deseti u nizu. Čak i slavna vimbldonska trava, sada više braon boje, izgleda povređeno…

Mario Ančić je otkrio srpskim izveštačima da je Đoković posle predaje odradio prva snimanja, a ostaje da se vidi kakve će biti prognoze lekara. Od ponedeljka treći teniser planete napraviće izmene u rasporedu, a postoji šansa i da propusti ostatak sezone. Portal „Tenis vorld“ preneo je da Novak i Rafa imaju zakazanu egzibiciju krajem septembra u Astani. Odmah posle Ju-es opena, od 15. do 17. septembra na programu je polufinale Dejvis kupa između Srbije i Francuske u Lilu, ali naš teniser je neizvestan za sve te događaje, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.