U trendu

Svetsko prvenstnvo u onlajn fudbalu za mlade krajem maja

BEOGRAD – Mladi fudbaleri iz 211 zemalja i regiona će se od 27. do 29. maja takmičiti za titulu svetskih prvaka u sastavu međunarodnih timova na Svetskom onlajn prvenstva Međunarodnog dečijeg društvenog programa kompanije „Gasprom“ „Fudbal za prijateljstvo“, saopštili su organizatori.

Javni žreb za sastav 32 mešovita tima učesnika ovog jedinstvenog takmičenja održan je na Međunarodni dan fudbala i prijateljstva, 25. aprila, a vodili su ga mladi ambasadori projekta Ananja Kambodž iz Indije i Jusuf Moazam iz Pakistana, Šikeili Asension s Arube i Alinur Gabidenuli iz Kazahstana.

Dodaje se da je formirano ukupno osam grupa sa po četiri tima nazvanih po retkim i ugroženim životinjskim vrstama, svaki tim sastoji se od šest igrača, a utakmica traje dva poluvremena od po 3,5 minuta.

Istovremeno sa održavanjem finala takmičenja 29. maja, Istanbul će biti domaćin foruma nacionalnih ambasadora „Fudbala za prijateljstvo“ na kome će predstavnici fudbalskih akademija i novinari iz celoga sveta razgovarati o pitanjima razvoja dečjeg fudbala, navode organizatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar