Teodosić: Rio je svima u glavi

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da je tokom cele sezone ekipa razmišljala o Olimpijskim igrama i poručio da bi plasman u Rio bio kruna generacije.

Najbolji srpski košarkaši imaju lepu priliku da se kvalifikuju na Olimpijske igre posle 12 godina, pošto će biti domaćin kvalifikacionog turnira u Beogradu od 4. do 9. jula.

„Operacija Rio je bila u našim glavama, barem u mojoj tokom čitave sezone. To je nešto što već dugo godina želimo i to je nešto ova generacija nema iza sebe, a to je odlazak na Olimpijske igre. To bi bio ogroman uspeh za sve nas i za reprezentaciju. Skocentrisaćemo se i siguran sam da ćemo dati sve od sebe. Da li će to biti dovoljno? Nadam da hoće“, rekao je Teodosić.

On je dodao da će biti mnogo teže obezbediti olimpijsku vizu, nego što mnogi misle.

„Sad više nije ona fraza da „svi igraju košarku“, već je to tako. Česi su jedna sjajna ekipa što su pokazali na Evropskom šampionatu. Isto tako i Letonija. Portoriko je dugi niz godina uvek bio nezgodan protivnik i neće biti nimalo lako. Bez obzira što tu možda nema zvučnih imena od država, ali jedan jako težak turnir nas očekuje“.

Teodosić dodaje da još nije svestan kakav je uspeh napravio osvajanjem Evrolige sa moskovskim CSKA, prvom njegovom titulom.

„To je veliki uspeh i za ekipu i za mene lično, nešto što sam dugi niz godina želeo i maštao. Opet, nema mnogo vremena za veselje, ni dovoljno vremena da se utisci sležu jer kreću već obaveze u reprezentaciji. To je opet još jedna jako bitna stvar u mojoj karijeri i u mom životu, koju želim da ostvarim. Polako, kad završim karijeru sve će lepo da slegne“.

Teodosić je posle osvajanja Evrolige u Berlinu izjavio da je red na Novaka Đokovića da dođe do trofeja na Rolan Garosu, što je svetski broj jedan učinio. Na pitanje da li je sledeći cilj da Novak i reprezentacija osvoje medalje u Riju, odgovorio je:

„To bi bilo sjajno, ali otom-potom. Videćemo“, zaključio je Teodosić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.