U trendu

Teodosić: Zadovoljio bih se i šestim mestom, ali želimo u finale

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da mu je finale cilj na Evropskom prvenstvu jer donosi plasman na Olimpijske igre, ali da bi bio zadovoljan i nekom pozicijom koja vodi u kvalifikacije.

„Cilj nam je da se plasiramo u finale, što je rekao selektor i složio bih se sa tim, ali bih prihvatio neko od trećeg do šestog mesta koje otvara put ka Olimpijskim igrama. Treba da budemo svesni svog kvaliteta, gledamo sebe i koncentrišemo se na svoju igru“, rekao je Teodosić novinarima u Kranjskoj Gori, u Sloveniji.

Teodosić je rekao da srpski tim ima manjih problema sa povredama, ali da je uveren da će lekarski tim na čelu sa Draganom Radovanovićem sve to rešiti.

„Imamo manjih problema sa povredama, ali mislim da to neće biti problem i da će se rešiti jer imamo sjajan lekarski tim. Za sada je sve dobro“, kazao je kapiten srpskih košarkaša.

Kada je reč o njegovom fizičkom stanju, Teodosić je naveo da je „manje-više okej“ i da se nada da će sve biti u redu za dva do tri dana.

Teodosić je rekao da je situacija oko Bobana Marjanovića, čiji je nastup na kontinentalnom šampionatu neizvestan, veliki hendikep.

„To je jedan veliki hendikep za nas, ali nadamo se da će sve biti u najboljem redu i da će se Marjanović vratiti“, kazao je Teodosić.

On je dodao da je srećan što će Srbija konačno početi da igra prijateljske utakmice jer retko koji igrač „voli najteži deo priprema“

„Sada počinje ono što svi volimo i to nam treba“, dodao je on.

Teodosić nije želeo da poredi ovaj sa prošlim reprezentativnim ciklusom, rekavši da nedostaje doskorašnji kapiten Nenad Krstić koji je 10 godina bio u nacionalnom timu i da je njegov izostanak „veliki minus“.

„Jedna pozitivna stvar je što su momci imali odlične sezone u svojim klubovima i samo treba da nastavimo kontinuitet dobrih igara koje smo pružali u klubu“, rekao je Teodosić.

Prema njegovim rečima, ti igrači su odgovorniji i svesni toga.

„Oni su odgovorniji. Ne mogu da kažem da rade bolje, rade podjednako dobro. Svesni su da je i na njima veća odgovornost, što je i jedina promena“, rekao je Teodosić.

Srbija će na kontinentalnom šampionatu igrati u Grupi B u Berlinu sa ekipama Španije, Nemačke, Turske, Italije i Islanda.

Evropsko prvenstvo će se održati od 5. do 20. septembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.