Teške optužbe: „Nije ni poznavao igrače, svako veče je bio pijan, zato je i napao Škrbića“

Selektor rukometne reprezentacije Jovica Cvetković za neuspeh na nedavno održanom EP-u u Hrvatskoj okrivio je svoje igrače. Rekao je da su se naši rukometaši po Zagrebu provodili do ranih jutarnjih sati, da nisu marljivo radili i da su bili nedisciplininovani.

Odgovor igrača stigao je vrlo brzo, a bio je prilično oštar i detaljan.

Oni su „odgovorili“ na Cvetkovićeve reči u izveštaju Upravnom odboru RSS da su u Hrvatskoj još u grupnoj fazi unapred kupili avionske karte za povratak kući, a kada se to nije desilo, u Zagrebu više puta otišli u noćne izlaske.

„Bez ikakvog razloga i osnova stavljeni smo na stub srama ‘zahvaljujući’ ‘selektoru’ Jovici Cvetkoviću koji je izneo niz neistina na naš račun. Sada je došlo vreme da i mi progovorimo. Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka reč izrečena od Cvetkovića notorna laž“, navodi se u saopštenju rukometaša.

Dalje navode da selektor Cvetković nije informisan u kojim klubovima igraju srpski rukometaši, a kamoli strani.

„Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, ne znajući da je on već četiri godine u Gepingenu. Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću ‘Gde si sad mali?’, aludirajući na klub u kom igra, jer naravno to tek nije znao? Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju?’. Onda valjda ne bi trebalo da nas čudi što nije znao 85 odsto protivničkih igrača“.

Dodali su i da Cvetković uglavnom nije vodio treninge, a i kad jeste, to je činio sa cigarom u sali.

„Pušio je u sali gde se trenira, u trenerci sa grbom Srbije. Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina. Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela“.

Reprezentativci Srbije ističu i da je „sramotno i ružno da Cvetković svoje neznanje, nered i skandale pravda preko njihovih leđa“.

„Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 evra samo za alkohol. Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Belorusije. Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti“.

Za kraj su poručili da rukometaši prihvataju greške sa turnira, ali da ne skrivaju ništa – pobede slave, a poraze priznaju.

Reprezentacija Srbije završila je na 12. mestu na Evropskom prvenstvu sa jednom pobedom i pet poraza

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.