U trendu

Tomas: Filipovski je ozbiljan, sa njim nema Ε‘ale

BEOGRAD – KoΕ‘arkaΕ‘ Partizana RaΕ‘on Tomas rekao je da se tim tokom pauze od 11 dana dobro spremao za dve naredne vaΕΎne utakmice protiv Mornara u ABA ligi i BahčeΕ‘ehira u Evrokupu.

„Iskoristili su ovo vreme, bacili smo se na posao. VeΔ‡inom smo radili dva puta dnevno. Radili smo na osnovama, na graΔ‘enju identiteta tima, na tome da budemo bolji kao celina“, rekao je Tomas za TV Partizan.

Crno-bele u subotu u 9. kolu regionalne lige očekuje duel sa Mornarom u Baru, a četiri dana kasnije u Beograd stiže turski Bahčeőehir.

„Znamo koliko su vaΕΎne dve naredne utakmice, Zbog toga smo jako radili tokom pauze, kako bismo se pripremili. Mornar je ofanzivno kavlitetan tim, zato trener stavlja akcenat na naΕ‘oj odbrani. Ε½elimo da to odradimo kako treba na utakmici“.

Krilni centar osvrnuo se i na svoju pratiju protiv Crvene zvezde u prethodnom kolu, kada je na parketu proveo 37 minuta i postigao 19 poena.

„Nisam znao da Δ‡u igrati toliko dugo. Bilo je to iznuΔ‘eno reΕ‘enje u trenutku, imali smo dosta povreda. SreΔ‡an sam Ε‘to sam mogao da dam svoj doprinos u velikom meču. Zaista nisam obraΔ‡ao paΕΎnju koliko sam minuta proveo na terenu, tek posle meča sam to video. SreΔ‡an sam Ε‘to je trener imao toliko poverenja u mene“, rekao je Tomas.

U crno-belom taboru Tomas slovi za velikog Ε‘aljivdΕΎiju, a upitan je da li kod novog trenera SaΕ‘e Filipovskog ima mesta za Ε‘alu.

„Trener definitivno ne voli Ε‘ale. Stalno ponavlja: „Bez Ε‘ale“. Imamo nekoliko fora, koje moramo da upotrebimo na terenu, da mu izmamimo osmeh barem jednom tokom sezone. On je ozbiljan, nema Ε‘ale sa njim“, zaključio je Tomas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.