U trendu

Tošić golom u 97. minutu doneo pobedu Partizanu u Čačku

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Čačku ekipu Borca sa 2:1, u utakmici 15. kola Super lige Srbije.

Partizan je poveo golom Leandrea Tavambe u 59. minutu, izjednačenje Borcu je doneo Lima Krus Mateus u 70, a pobedu crno-belima Zoran Tošić u 97. minutu.

Tavamba i Zoran Tošić su u 59. minutu odigrali odličan dupli pas, Tošić je sjajno prebacio odbranu domaće ekipe, pa napadaču crno-belih nije bilo teško da pošalje loptu iza ledja Vladimira Bajića.

Desetak minuta kasnije Borac je stigao do izjednačenja. Lazar Jovanović je prošao po desnoj strani i ubacio loptu do Mateusa koji je sa nekoliko metara pogodio mrežu Partizana.

Crno-beli su u samom finišu meča, u 88. minutu, imali veliku priliku da reše sve dileme oko pobednika, ali Tošić nije iskoristio penal, odnosno Bajić je odbranio njegov udarac sa bele tačke.

Tošić se, medjutim, iskupio desetak minuta kasnije. On je u sedmom minutu nadoknade pogodio iz slobodnog udarca sa oko 25 metara za pobedu Partizana.

Partizan je drugi na tabeli domaćeg šampionata sa 36 bodova, odnosno ima četiri boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Borac je i dalje poslednji, sa sedam osvojenih bodova.

Izabranici Miroslava Djukića u narednom kolu gostuju Mačvi, dok Borac dočekuje Javor. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.