U trendu

Tragedija: Mladi sportista greškom izvršio samoubistvo (foto)

Jedan od najtalentovanijih igrača na poziciji raning beka i zvezda univerziteta Juta, Taj Džordan, preminuo je od posledica ranjavanja vatrenim oružjem.

Tužnu vest potvrdio je ovaj univerzitet uz oproštajnu poruku:

“U ime čitavog univerziteta Juta, želimo da uputimo ljubav i saučešće porodici Taja Džordana, njegovim prijateljima saigračima i trenerima. Slomljeni smo nakon ovih srceparajućih vesti. Gledati Taja na terenu bilo je zadovoljstvo zbog njegovog atleticizma i talenta. Počivaj u miru, Taj”, stoji u saopštenju predsednice univerziteta Juta Rut Votkins.

Trener Kajl Vitingem je istakao da je tim “razoren” ovim događajem:

“Tajeva ličnost i osmeh bili su zarazni, i on je ostavio velikog traga za kratko vreme koje je proveo u našem programu. Ostavio je neizbrisiv beleg na svakog od nas, i naše misli i molitve idu njegovoj porodici i i prijateljima. Iz dubine naše duše, svi mi u Juti želimo da kažemo da te volimo, Taj, počivaj u miru.”

Džordan, inače učenik prve godine, je u Jutu stigao iz srednje škole Zapadni Meskvit kao najbolji mladi ofanzivni igrač u “Pac-12” diviziji, pošto je imao 597 jardi i šest postignutih tačdaunova na pet mečeva.

Džordan je božićne praznike proveo u gradu Denton, koji je udaljen oko 70 kilometara od rodnog Meskvita.

Lokalna policija je 25. decembra u 21:38 primila dojavu o navodnoj pucnjavi:

“Pozornici su izašli na lice mesta i pronašli jednu žrtvu sa ranama iz vatrenog oružja, koja je potom prebačena u lokalnu bolnicu. Nakon kratke istrage, verujemo da je žrtva slučajno upucala samu sebe”, stoji u saopštenju policije Dentona.

Nedugo potom, objavljeno je da je žrtva preminula, da bi kasnije tokom večeri stigla potvrda da je u pitanju Džordan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.