U trendu

Treća maksimalna pobeda odbojkaša na SP

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Katovicama selekciju Tunisa sa 3:0 (29:27, 25:15, 25:17), u utakmici trećeg kola Grupe A Svetskog prvenstva.

Srbija je grupnu fazu takmičenja završila sa tri pobede, maksimalnih devet bodova i bez izgubljenog seta i sada čeka ime rivala u osmini finala.

Najefikasniji u redovima Srbije na današnjem meču bili su Uroš Kovačević sa 15 i Marko Podraščanin i Dušan Petković sa po 11 poena, dok je Srećno Lisinac meč završio sa osam poena. U timu Tunisa najbolji je bio Hamza Naga sa 12 poena.

Tunis je bolje počeo meč, poveo je sa 17:11, ali su izabranici Igora Kolakovića uspeli da u finišu seta prvo stignu do izjednačenja (24:24), a potom i da as servisom Kovačevića iskoriste treću set loptu i dobiju taj deo igre sa 29:27.

Srbija je loše počela i drugi set, vodio je Tunis sa 10:6, ali je sredinom tog dela igre preokrenula rezultat i na kraju ubedljivo dobila taj deo igre sa 25:15. Za razliku od prva dva seta, odbojkaši Srbije su tokom celog trećeg seta bili u prednosti i bez većih problema su ga priveli kraju i dobili sa 25:17.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar