U trendu

Tripl dabl Jokića u pobedi Denvera, povratak Bogdanovića posle povrede

Košarkaši Denvera pobedili su noćas Milvoki sa 128:97 i prekinuli niz Baksa od pet pobeda u NBA ligi.

Denver je predvodio srpski košarkaš Nikola Jokić tripl dabl učinkom od 37 poena, 11 asistencija i 10 skokova. To je njegov 50. tripl dabl učinak u karijeri, a deveti u sezoni. Srpski centar je deveti igrač u istoriji lige koji je ostvario najmanje 50 tripl dabl učinaka u karijeri.

„Ovaj momak se ne umara. Kada je van igre, sa klupe bodri saigrače da naprave neki skok, da igraju odbranu i da dodaju loptu. Kada vaš najbolji igrač to radi, to je poruka“, rekao je trener Denver Majkl Meloun.

U trećoj uzastopnoj pobedi Nagetsa Džamal Marej učestvovao je sa 24 poena, Pi Džej Rozije sa 19, a Vil Barton sa 14 poena, osam skokova i pet asistencija.

U ekipi Milvokija najefikasniji je bio Janis Adetokunbo sa 27 poena i osam skokova, Kris Midlton dodao je 20 poena, a Bruk Lopez 12.

Košarkaši Atlante pobedili su Majami sa 94:80 i prekinuli njegov niz od šest pobeda. U tim Atlante se posle duže pauze zbog povrede kolena vratio srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, igrao je skoro 16 minuta i postigao je pet poena, uz četiri asistencije i dva skoka. On je zbog povrede od početka januara propustio 25 utakmica.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Trej Jang sa 18 poena i 10 asistencija, a postigao je 13 uzastopnih poena u četvrtoj četvrtini. Džon Kolins postigao je 17 poena uz sedam skokova, a Kevin Huerter 16 poena. Na klupi Atlante debitovao je privremeni trener Nejt Mekmilan, posle otkaza koji je u ponedeljak dobio Lojd Pirs.

U ekipi Majamija najefikasniji su bili Goran Dragić i Dankan Robinson sa po 14 poena, a Bem Adebajo dodao je 11 poena.

Košarkaši Finiksa pobedili su Los Andjeles Lejkerse sa 114:104 i ostvarili 15. pobedu u poslednjih 18 utakmica. Sanse je predvodio Dario Šarić sa 21 poenom, od kojih je 10 postigao u poslednjoj deonici, a Majkl Bridžis dodao je 19 poena.

U pobedničkom timu Devin Buker i Deandre Ejton postigli su po 17 poena, a Buker je isključen u trećoj četvrtini zbog prigovora. Džej Krauder dodao je 15 poena, a Kris Pol osam poena i 10 asistencija.

Finiks je preuzeo drugo mesto u Zapadnoj konferenciji pošto ima skor od 23 pobede i 11 poraza, a Lejkersi su sada drugi sa 24/12. Juta je prva sa 27/8. Sansi su prekinuli niz od pet poraza u Stejpls Centru, koji je počeo u novembru 2017. godine.

U ekipi aktuelnog šampiona najbolji je bio Lebron Džejms sa 38 poena, šest asistencija, pet skokova i dve ukradene lopte. Denis Šruder postigao je 17 poena uz šest asistencija, Tejlen Horton-Taker 16 poena, a Markif Moris 12.

Lejkersi su izgubili peti put u poslednjih sedam utakmica, a u ekipi nije bilo startera Entonija Dejvisa, Kajla Kuzme i Marka Gasola.

U ostalim utakmicama San Antonio je pobedio Njujork sa 119:83 i prekinuo niz Niksa od tri pobede, Memfis je pobedio Vašington sa 125:111, dok je Boston bio bolji od Los Andjeles Klipersa 117:112 i ostvario treću uzastopnu pobedu, prvi put od januara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar