Tumbaković: Problem nastaje kad pomislimo da je završen posa

BEOGRAD – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković posle pobede sinoć protiv Luksemburga od 3:2 u Beogradu rekao je da samo rezultatom može da bude zadovoljan.

„Istina je da je dok smo imali koncentraciju igrali da ispunimo osnovni cilj, imali smo utakmicu pod kontrolom, i pre prvog gola imali smo nekoliko prilika, a onda kad mislimo da smo završili posao, pada koncentracija i onda utakmica ode u nekom drugom pravcu. Mene može da zadovolji rezultat i sada imamo dva dana da se pripremimo za Ukrajinu i ostavimo mnogo bolji utisak“, izjavio je Tumbaković na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, u jednom delu utakmice, u prvih pola sata, bio je veoma zadovoljan.

„Imali smo tri majstora iza Mitrovića, dominirali smo i dali dva gola. Da smo više držali koncentraciju i utisak bi bio bolji, a sada ostaje prostora da pojedincima skrenemo pažnju i stvari budu bolje protiv Ukrajine“, rekao je
Tumbaković.

Ocenio je da, međutim, ima napretka u odnosu na septembarsko okupljanje, prvo pod njegovom komandom.

„Definišemo polako tim, sve je bolje u odnosu na septembarsko okupljanje. Iskren da budem, ne mogu da budem zadovoljan kompletnim utiskom, a ima detalja koje moramo da unapredimo. Veća doza trčanja, veća koncentracija. A uvek me brine kada primimo gol, tako i sada, kada vidim kako smo primili, primera radi, prvi gol. Isto u Luksemburgu, imamo dobijenu utakmicu a onda sve dovedemo u pitanje. Ima igrača koji kad napravimo rezultat počnu da se igraju, a u savremenom fudbalu to ne može“, poručio je Tumbaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.