U trendu

Tužilaštvo se žali na presudu Blateru i Platiniju

BELINCONA – Kancelarija Saveznog tužilaštva Švajcarske (OAG) potvrdila je danas da je 15. jula uložila žalbu na oslobađajuću presudu Sepu Blateru i Mišelu Platiniju koju je doneo Savezni krivični sud u Belinconi 8. jula, prenosi francuski „Mond“.

Bivši predsednik FIFA Sep Blater i nekadašnji predsednik UEFA Mišel Platini oslobođeni su 8. jula optužbi za prevaru.

Savezni krivični sud u Belinconi nije uvažio zahtev tužilaštva koje je sredinom juna tražilo uslovnu zatvorsku kaznu od godinu i osam meseci. Blater i Platini su negirali krivicu. Suđenje je trajalo 11 dana.

Francuski „Mond“ tvrdi da je kancelarija OAG uložila žalbu iako je imala 10 dana da to uradi. Savezni krivični sud mora da da pismene razloge svoje presude, a to je proces koji može da potraje mesecima.

Zatim će razloge presude razmotriti Ministarstvo za javnost Konfederacije (MPC) i potom odlučiti da li će zadržati žalbu ili će je povući.

Blater je u junu 2015. posle 17 godina na čelu FIFA-e podneo ostavku zbog korupcionaškog skandala. Nekoliko meseci kasnije Savezno tužilaštvo u Švajcarskoj otvorilo je istragu u vezi sa isplatom od dva miliona švajcarskih franaka koliko je Blater 2011. godine isplatio Platiniju za konsultantske usluge, koje je legendarni francuski fudbaler obavljao od 1998. do 2002. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.