U trendu

U Atini počela saslušanja navijača optuženih za nerede uz ubistvo

Trojica grčkih istražnih sudija su danas počela saslušanja prvih desetak optuženih za navijačke nerede u kojima je, uoči utakmice fudbalera AEK-a i Dinama iz Zagreba, u ponedeljak ubijen 29-godišnji navijač atinskog kluba.

Navijač AEK-a Mihalis Kacuris je ubijen, a osam osoba ranjeno u napadu navijača Dinama na pristalice atinskog kluba u noći između ponedeljka i utorka, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stotinu hrvatskih huligana, kao i dvojica Grka, Albanac, Bosanac i Austrijanac uhapšeni su u utorak i osumnnjhičeni za učestvovanje u smrotonosnim neredima, a njihova saslušanja bi trebalo da se završe do nedelje uveče, javljaju mediji.

Smrt Mihalisa Kacurisa šokirala je Grčku u kojoj nasilje često obeležava fudbalske utakmice.

Grčki ministar unutrašnjih poslova Janis Ikonomu suspendovao je sedmoricu policijskih zvaničnika koji su pod iustragom jer nisu preduzeli adekvatne mere da spreče nasilje u Nea Filadelfiji, četvrti Atine.

Vlasti u Hrvatskoj i Crnoj Gori saopštile su da su obavestile grčke vlasti da će ekstremni navijači zagrebačkog Dinama verovatno krenuti za Atinu, ali su oni ipak neometano stigli naoružani noževima, palicama, lancima i drugim.

Kritike policije zbog nepostupanja su uzdrmale konzervativnu vladu Kirijakosa Micotakisa koji je u junu dobio novi mandat.

Grčke opozicione stranke su tražile smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Ikonomua koji je na toj funkciji svega dve nedelje, kada je smenjen njegov prethodnik zbog velikih šumskih požara na Krfu, Rodosu i u predelima blizu Atine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar