U trendu

Udovičić i Mominah o saradnji Srbije i Saudijske Arabije

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas u Beogradu sa ambasadarom Saudijske Arabije Hanijem bin Abulahom bin Mohamedom Mominahom i vodio razgovor o mogućnostima uspostavljanja bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta između dve zemlje.

Udovičić je istakao da je srpska strana posebno zainteresovana za uspostavljanje formalne saradnje u oblastima edukacije u sportu, vrhunskom, školskom, univerzitetskom i rekreativnom sportu, kao i razmeni informacija o sistemskim rešenjima u sportu i u sportskom turizmu.

„Zahvalan sam ambasadoru Mominahu na poseti i vođenom konstruktivnom razgovoru koji stvara osnove za dinamičan razvoj odnosa Srbije i Saudijske Arabije. Razmatrali smo buduće konkretne korake za uspostavljanje saradnje koja će, siguran sam, biti obostrano i višestruko korisna“, rekao je Udovičić.

Kako je naglasio, posebnu pažnju posveteili su razmeni znanja, iskustava i primera dobre prakse u oblastima primene nauke i tehnologije u sportu, obučavanju sportskih stručnjaka, strateškom planiranju u razvoju sportske infrastrukture sportskoj medicini, borbi protiv negativnih pojava u sportu i organizaciji sportskih događaja.

„Veliko interesovanje izraženo je i za pripremu i primenu programa podrške i ohrabrenja sporta osoba sa invaliditetom i zaštite mladih sportista“, poručio je Udovičić.

Tokom sastanka je bilo reči i o mogućnosti da sportisti iz Saudijske Arabije treniraju sa sportistima iz Srbije, uz rad sa vrhunskim sportskim stručnjacima i u pogodnim klimatskim, smeštajnim i trenažnim uslovima, a u oblasti omladinske politike istaknuta je važnost razmene primera dobre prakse u omladinskom preduzetništvu i povećanju zapošljivosti mladih, volonterizmu i aktivizmu mladih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.