U trendu

Udovičić na treningu košarkašica Srbije

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić iznenadio je danas na treningu najbolje košarkašice Srbije, koje se za gust takmičarski raspored ovog leta pripremaju u Beogradu.

Žensku košarkašku reprezentaciju od 17. do 27. juna očekuje Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj, a samo mesec dana nakon toga i Olimpijske igre u Tokiju.

Kako je saopšteno, ministar Udovičić je nastavio da posećuje sve srpske sportiste prilikom pripremnih i takmičarskih procesa, kako bi se lično uverio da svi imaju najbolje uslove.

„Kao bivši reprezentativac i neko ko potpuno razume sve izazove s kojima se sportisti susreću na svakodnevnom nivou, ministar Udovičić nastoji da pored institucionalne podrške koju Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano pruža sistemu sporta u Srbiji, i neformalnim razgovorom sa samim sportistima čuje njihova iskustva i pruži im dodatnu podršku pred međunarodna takmičenja“, stoji u saopštenju Ministarstva.

Ženska košarkaška selekcija Srbije osvojila je bronzanu medalju 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i bronzu na Evropskom prvenstvu 2019. godine, kada je jedan od gradova domaćina bio Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.