U trendu

Udovičić posetio Evropski grad sporta Zrenjanin i Žitiste

ZRENJANIN – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Evropski grad sporta Zrenjanin i opštinu Žitište i tom prilikom družio se sa sportistima i učenicima

Udovičić je zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom obišao škole i sportske klubove.

Novu sportsku opremu i rekvizite Udovičić poklonio je učenicima Osnovne škole „Aleksa Šantić” u Žitištu i OŠ „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu, kao i sportistima Fudbalskog kluba Borac, Rukometnog kluba Proleter, Odbojkaškog kluba Hercegovina.

„Zrenjanin, Evropski grad sporta za 2021. godinu, simbol je sporta i sportskih vrednosti uz svoju imponzantnu sportsku tradiciju. Zrenjanin je grad sportskih legendi koji su bili začetnici bogate istorije sportskih uspeha ovog grada i naše Srbije, ali i grad mladih sportskih nada, koji svakodnevno nižu uspehe na velikim takmičenjima. Ovde se poštovanje i ponos sportskim uspesima osete na svakom koraku“, rekao je Udovičić prilikom posete Zrenjaninu.

Udovičić se zahvalio gradu Zrenjaninu i njegovim opštinama što izdvajaju značajna sredstva iz budžeta za sport.

„Ministarstvo omladine i sporta nastavicje da, kako danas u Žitištu i Zrenjaninu, tako i u svim mestima širom Srbije, kroz program opremanja fiskulturnih sala novim koševima, golovima, mrežama za odbojku i loptama i akciju podrdske klubovima obezbeđenjem nove opreme, koji traju u kontinuitetu treć godinu zaredom, pruža sistemsku podršku sistemu sporta. Cilj nam je da se uključuje sve više dece i mladih u sportske aktivnosti i kontinuirano stvaraju sve bolji uslovi za bavljenje sportom širom naše zemlje”, izjavio je ministar Udovičić.

Gradonačelink Simo Salapura istakao je da sadržajnom posetom ministra završeno obeležavanje godine u kojoj je Zrenjanin poneo titulu Evropskog grada sporta, dok je pokrajinski sekretar Dane Basta rekao da je poseta iskorišćena da se sa gradonačelnikom i ministrom dogovore naredna ulaganja u oblast sportske infrastrukture i školskog sporta.

Ministar Udovičić obišao je i postavku izložbe Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci” u Narodnom muzeju Zrenjanina i tom prilikom je dobio na poklon sportski pasoš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.