U trendu

Udovičić posetio kik-boksere, osvajače 15 medalja na SP

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas u SC Kovilovo srpske kik-boksere, koji su na minulom šampionatu sveta u Sarajevu osvojili 15 medalja.

„Zahvaljujći ovim fenomenalnim sportistima, Srbija je završila SP na drugom mestu na ukupnoj rang listi. Od 54 zemlje koje su učestovale na SP, Srbija je bila druga sa 15 medalja i pokazala da predstavlja sadašnjost i budućnost svetskog kik-boksa. Želimo da se takmičimo sa svim svetskim silama, ušli smo u top tri, što je bio cilj“, rekao je Udovičić novinarima u SC Kovilovo i dodao da će i u narednom periodu pomagati savez da imaju još bolje i kvalitetnije pripreme.

On je posebno čestitao predsedniku saveza Srđanu Bugarčiću, koji je, kako je naveo, bio siguran u svoje takmičare da će da osvoje brojne medalje, kao i kik-bokserima, stručnom štabu i trenerima.,

Bugarčić se zahvalio ministru na poseti i ocenio da su kik-bokseri na SP nadmašili očekivanja.

„Drago mi je što je ministar došao da vidi na koji način mi radimo i kako postižemo uspehe. Uslovi koje smo imali u Kovilovu su bili fantastični, tu smo odradili i pripreme. Posledica tih dobrih uslova je veliki uspeh koji smo napravili na SP. Od 19 takmičara, 15 se vratilo sa medaljom. Imali smo 12 finala, od toga osam zlata i četiri srebrne medalje i tri bronze“, rekao je Bugarčić.

Kako je naveo, istorijski uspeh nije prošao nezapaženo kod ostalih federacija.

„Zahvalio bih se ministru na pomoći i podršci, jer da nema ministarstva mi ovaj uspeh ne bismo mogli da napravimo. Svaki naš sportista zna da kada ministar dođe da ga poseti i čestita, da država stoji iza njega. Kada imate državu iza vaših leđa niko ne može da vas pobedi“, rekao je Bugarčić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar