U trendu

Udovičić: Srbija je zemlja ogromnog sportskog ugleda

BEOGRAD – Svetsko prvenstvo u boksu, koje će se do 6. novembra održavati u Beogradu samo je jedna u nizu potvrda da je Srbija danas zemlja ogromnog sportskog ugleda, istakao je danas na svečanom otvaranju šampionata ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Udovičić je rekao da će Srbija će tokom takmičenja ugostiti više od 600 boksera iz više od 100 zemalja sveta i još jednom dokazati da je „naša zemlja sa razlogom zemlja koju prepoznaju po sportu i sjajnom gostoprimstvu“.

„Srbiji je pripala velika čast da u narednim danima ugosti najbolje svetske boksere i sve koji vole ovu plemenitu veštinu. Ogromno je priznanje za našu zemlju poverenje koje smo dobili od Međunarodne bokserske federacije, koja je Srbiju prepoznala kao odličnog domaćina i poverila nam organizaciju najveće planetarne bokserske smotre“, naveo je Udovičić.

Podsetio je da je Beograd pre 43 godine bio centar svetskog boksa, čime danas postaje jedini grad u svetu u kome je dva puta upriličeno Svetsko prvenstvo u boksu.

On je izrazio uverenje „da ćemo i ovog puta pokazati vrhunsko gostoprimstvo, po kome smo čuveni, i nivo organizacije najvećih međunarodnih takmičenja još jednom podići za lestvicu više“.

„Svim učesnicima želim dobrodošlicu u Srbiju, zemlju sporta i velikih šampiona, zemlju u kojoj se obaraju rekordi i u kojoj se za sport živi i slavi. U ringovima će pobediti najbolji, a svi uživajte u ispisivanju istorije boksa i sportskoj energiji koja je jedinstvena i prisutna uvek i svuda u našoj Srbiji”, istakao je Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.