U trendu

Udovičić u opštini Nova Crnja: Da ojačamo školski sport

SRPSKA CRNJA – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, posle Kikinde, obišao je opštinu Nova Crnja u nastavku akcije donacije sportske opreme za klubove i škole.

Udovičić je posetio Osnovnu školu „Đura Jakšić“ i sportsku halu „Dušan Silni“, izrazivši zadovoljstvo što je imao priliku da dođe u Srpsku Crnju i nastavi sa donacijama.

„Drago mi je da sam uspeo da sagledam kakva je mogućnost razvijanja sporta u ovoj opštini i da zajedno sa lokalnom vlašću vidimo šta možemo da uradimo da napravimo sistem sporta i motivišemo što više dece“, rekao je Udovičić novinarima.

On je podsetio da su donacijom obradovala četiri kluba, ali da je najvažnije što je nastavljena akcija poboljšanja uslova za sport u fiskulturnim salama.

„Želimo da ojačamo školski sport, ali i svest kod građana da je preduslov zdravije nacije bavljenje spotom. Moramo da razmišljamo o budućnosti i sport je jedan od najboljih preventivnih mera“, naveo je on, uz podatak da je dupliran broj dece u školskom sportu, ali i da može i više od brojke od 175.000 dece u sistemu.

„Namera je da taj trend nastavi sa rastom, zato organizujemo akcije. Isto tako, poboljšanjem uslova hoćemo da sport svima bude pristupačniji“, poručio je Udovičić.

Predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus istakao je značaj dolaska ministra Udovičića.

„Vrlo je važno da što sa državnog nivoa imamo posetu našoj opštini, da ulije samopouzdanje sportskim klubovima i stanovnicima. Na nivou opštine možemo da radimo lakše iz takvu podršku“, zaključio je Brakus.

(Tanjug)

Napišite komentar