U trendu

Uspešno završena Beogradska školska rukometna liga

BEOGRAD – Uspešno je završena Beogradska školska liga (Prvenstvo Beograda) u rukometu za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, sa 17 opština grada Beograda, koju je organizovala Beogradska asocijacija za školski sport.

Podršku odlično organizovanim mečevima dao je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. Kako se navodi u saopštenju, takmičenje je prvi put igrano po sistemu lige, umesto Kup sistema, što je donelo više utakmica.

Odlučujući mečevi odigrani su na Novom Beogradu u dvorani Ranko Žeravica, a učesnici su bili đaci po kategorijama: peti i šesti razredi osnovne škole, sedmi i osmi razredi i kategorija Srednje škole, dečaci i devojčice.
U konkurenciji učenika V i VI razreda Osnovne škole, 1. mesto zauzela je OŠ „20. oktobar“, gradska opština Novi Beograd, 2. mesto OŠ „Đorđe Krstić“, Čukarica, 3. mesto OŠ „Vuk Karadžić“, Surčin,

Kada su u pitanju učenice V i VI razreda OŠ, 1. mesto pripalo je OŠ „Nikola Tesla“, Grocka, 2. mesto OŠ „Stevan Sremac“, Palilula, a 3. mesto OŠ „Branko Radičević“, Zemun.

Što se tiče učenilka VII i VIII razreda OŠ, 1.mesto zauzela je OŠ „Jefimija“, Obrenovac; 2. mesto: OŠ „Đura Daničić“, Voždovac; 3. mesto: OŠ „Aleksa Šantić“, Grocka;

U kategoriji učenica VII i VIII razreda OŠ: 1. mesto zauzela je OŠ „Mića Stojković“, Grocka; 2. mesto OŠ „Petar Kočić“, Zemun; 3. mesto OŠ „Veselin Masleša“, Voždovac.

Kada je reč o učenicima od I – IV razreda Srednje škole: na 1. mestu je Gimnazija „Patrijarh Pavle“, Rakovica; na 2. mestu „Zemunska gimnazija“, Zemun; a na 3. je „IV Beogradska gimnazija“, Savski Venac.

Što se tiče učenica od I – IV razreda S Š. 1. mesto je zauzela Sportska gimnazija, Stari grad; 2. Farmaceutsko – fizioterapeutska škola, Zvezdara; a 3. mesto Ekonomsko – trgovinska škola Sopot, Sopot.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar