U trendu

Vemić: Verujem u devojke i pobedu protiv Kanade

BEOGRAD – Kanada nam stiže oslabljena, očekivali smo njihov najjači tim, jer je ovo kolo takmičenja veoma važno, daje timu šansu da se plasira u Svetsku grupu kojoj svi težimo, izjavio je selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dušan Vemić.

Teniserke Srbije 16. i 17. aprila u Kraljevu igraju protiv Kanade Bili Džing King Kup meč plej of-a za plasman u kvalifikacije Svetske grupe.

Na Vemićemom spisku su Nina Stojanović, Olga Danilović, Aleksandra Kruni, Ivana Jorović i Lola Radivojević, dok selektorka Kanade Hajdi El Tabah na gostovanje Srbiji dolazi sa sledećim igračicama: Lejla Fernandez, Rebeka Marino, Šeron Fičman i Kerol Žao.

„Iznenađen sam izborom tima sa kojim Kanada stiže u Kraljevo. Sigurno je da su planirali da nosilac bitke protiv nas bude njihova najbolja teniserka Andresku, šesta igračica sveta, ali dogodilo se da je ona u finalu u Majamiju pre nekoliko dana doživela povedu i predala meč u drugom setu, što je desetkovalo redove našeg protivnika. Nema ni Oženi Bušar koja je takođe bila top ten igračica i u poslednjih pola godine se vraća i napreduje, beleži dobre rezultate i uvek je nezgodan protivnik“, rekao je Vemić.

Prvog i drugog takmičenja dana igraju se po dva singl meča i na kraju dubl.

„Stiže nam oslabljena Kanada, a mi smo očekivali njihov najjači tim, jer ovo kolo takmičenja je jako važno, daje timu šansu da se plasira u Svetsku grupu kojoj svi težim. Sa druge strane onaj ko izgubi pada ponovo u zonsko takmičenje koje je jako naporno, iscrpljujuće i sa kojim niko nije srećan. Tu su i Olimpijske igre ove godine, koje takođe imaju težinu i donose prevagu da se najbolje igračice odazovu pozivu selektora za Bili Džin King kup koji je specifično takmičenje, kao što je i Dejvis kup“, kaže Vemić.

„U dva dana imamo pet mečeva, što je jako zahtevna struktura, ja se nadam i verujem da će naše devojke pokazati formu i timski duh, da će jedne od drugih izvući maksimum i ceo stručni štab će im pomoći da one to i učine. Verujem da će naše devojke pružiti maksimum i dati šansu sebi i našoj reprezentaciji da pobedimo“.

Igramo kod kuće, bez publike, a od avgusta prošle godine sva teniska takmičenja se igraju u vrlo sličnim uslovima, ističe Vemić.

„Kanada ima dve iskusne igračice u ovom sastavu koji su najavili za dolazak u Srbiju. Od četiri igračice koje stižu najneiskusnija je ujedno i najbolja, to je Lejla koja ima 18 godina i koja je osvojila WTA titulu sada u martu na takmičenju u Montereju. Tu je i veteranka Marino koja se sada vraća tenisu i koja je uvek nezgodna zbog stila igre, Karol Žao nije igrala previše turnira u poslednjih 18 meseci, Fičman je specijalista dubla, umela je ranije dosta dobro da igra i singl, sve u svemu biće zanimljivo, a mi se nadamo da u ćemo u narednih deset dana do meča imati dovoljno vremena da se pripremimo i da naša najbolja igra koju budemo pružili bude dovoljna za pobedu”, zaključio je Vemić.

Pobednik meča u Kraljevu obezbediće plasman u kvalifikacije 2022. u kojima će se boriti za ulazak u završni turnir Bili Džin King Kupa (bivšeg Fed kup takmičenja), koji će se održati u aprilu mesecu 2022, za šampionski trofej boriti 12 najboljih selekcija sveta.

Poslednji put Srbija i Kanada odmerile su snage 2014. u Montrealu kada je do pobede stigao domaćin rezultatom 3:1.

Na meču Srbija – Kanada u Kraljevu neće biti publike i medija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.